ManşetTürkiye

Taliban,Türkiye’yi tehdit etti: Cihat politikası uygularız

0

Afganistan’da güç kazanan Sünni İslamcı grup Taliban, Türkiye’yi tehdit etti.

Taliban, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Afganistan’dan çekildikten sonra Türkiye’nin bölgede kalması durumunda işgalci olarak nitelendirileceğini kaydetti.

Ankara-Washington hattında ise Türkiye’nin Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı‘nın güvenliğini sağlaması yönündeki görüşmeler devam ediyor.

‘İkili ilişkilere zarar verecek’

Taliban tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin Afganistan’da kalması durumunda ikili ilişkilerin zarar göreceğine vurgu yapıldı:

Afganistan İslam Emirliği ve Afgan halkının Müslüman Türkiye halkı ile tarihi, kültürel ve dini bağları vardır. İşgalin uzatılması ülkemizde Türk yetkililere karşı düşmanlık ve kızgınlık yaratacak, ikili ilişkilere zarar verecektir.”

Cihat tehdidi

Türkiye’ye Afganistan’da bulunmama çağrısı yapan Taliban, Türkiye’nin kalması durumunda cihat politikasının uygulanacağını kaydetti:

Ülkemizde kalan herhangi bir işgalci güç ile 2001’de 15 önemli alim tarafından hazırlanan fetva kapsamında ilgilenilecektir. 20 yıldır yürütülen cihat bu fetvaya dayanmaktadır.”

‘Bir duruş sergilenecek’

Taliban, Türkiye’nin kararı üzerine tekrar düşünmemesi durumunda Türkiye’ye karşı “bir duruş sergileyeceklerini” belirtti.

Ayrıca, Twitter üzerinden bir açıklama yayımlayan Taliban, Türkiyeli yetkililerle temas halinde olduklarını, kendilerine onayları olmadan tek taraflı bir hamle yapılmayacağının söylendiğini belirtti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.