DünyaKadınManşet

Taliban’dan kadınlara yolculuk için 72 kilometre sınırı

0

Afganistan‘da yönetimi 20 yıl aradan sonra tekrar ele alan Taliban yetkilileri, 72 kilometreden fazla seyahat etmek isteyen kadınların yanlarına eşlik etmek amacıyla erkek akrabalarını almaları gerektiğini söyledi.

Ülkenin İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı sözcüsü Sadık Akif Muhacir,”72 kilometreden fazla seyahat eden kadınlara, yakın bir aile üyesi eşlik etmiyorsa taşınmamalı” dedi.

Bakanlık, araç sahiplerine de başörtüsü takmayan kadınları araçlarına almayı reddetme çağrısında bulundu.

Müziğe de yasak

Bakanlık daha önce de televizyon kanallarından kadın oyuncuların yer aldığı dizileri göstermeyi durdurmasını istemişti. Son olarak da kadın TV muhabirlerine sunum yaparken başörtüsü takmaları çağrısında bulundu. Bakanlığın direktifinde ayrıca insanlardan araçlarında müzik çalmamaları da istendi.

Taliban yönetimi, ağustos ayında evden çıkan kadına erkek vasinin eşlik etmesi şartının sadece üç gün ya da daha uzun süren seyahatler için geçerli olacağını; bu kuralın okula, iş yerine, üniversiteye ya da hastaneye giderken geçerli olmayacağını duyurmuştu.

Ülkedeki birçok devlet üniversitesi şu an kapalı ve açıldığı takdirde kadınların üniversitelere gitmesi konusu hala belirsiz.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.