DünyaManşet

Taliban: Savaş bitti, Pençşir’de kontrolü ele geçirdik

0

Örgütün sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Pencşir’deki son gelişmeler hakkında bilgi verdi. “Düşmanın son yuvası Pencşir vilayeti de tamamen fethedilmiştir” ifadesini kullanan Mücahid, yayınladığı yazılı metinde Pencşir’in ele geçirilmesiyle ülke genelinde savaşın tamamen sona erdiğini açıkladı.

Eski Savunma Bakanı Ahmed Şah Mesud‘un oğlu Ahmed Mesud‘un liderliğini yaptığı Afganistan Halk Direniş Cephesi, Taliban’ın Kabil’i ele geçirdiği 15 Ağustos sonrasında ülkede yeni kurulacak sistem yönetimine dair Taliban’dan bazı taleplerde bulunmuştu. Yapılan görüşmelerde sonuç alınmamış ve Taliban silahlı güçlerini bu bölgeye göndermişti.

Yaklaşık bir haftadır süren çatışmalarda her iki taraf da ağır kayıplar vermişti.

Ulusal Direniş Güçleri: İddialar doğru değil

Bölgedeki direnişçi grubun lideri Ahmed Mesud’dan konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ulusal Direniş Güçleri adına açıklama yapan grubun sözcülerinden Ali Maisam Nazari ise Taliban’ın iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Nazari Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Saldırgan düşmanın Pencşir’i ele geçirdiği yönündeki iddiası doğru değil. Ulusal Direniş Güçleri önceden kurulan kamplarda bulunuyor ve dün geceden bu yana çeşitli noktalarda savaş devam ediyor.” dedi.

Afganistan’ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Emrullah Salih de başkent Kabil‘in 15 Ağustos’ta düşmesinin ardından Pencşir’e kaçmıştı.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.