EkonomiManşetTürkiye

Taksit sayılarında değişiklik: Kredi taksit süresi düşürüldü

0

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu‘nun (BDDK) kredi kartı taksit sayılarıyla ilgili yeni düzenleme yaptığını duyurdu.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin, basılı ve külçe halinde olmayan kuyumla ilgili harcamalarda altı aydan üç aya, mobilya ve elektrikli eşya alımlarında 12 aydan dokuz aya indirildiği belirtildi.

Yeni değişiklikler

Resmi Gazete‘de yayımlanan yönetmeliğe göre, mal veya hizmet satışı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil, kıymetli evrak düzenlenerek veya düzenlenmeksizin yapılan konut satışı haricindeki taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi 12 ayı geçemeyecek.

Bunun yanında yeni yönetmeliğe göre, mobilya satışlarında dokuz ay, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda 18 ay, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya satışlarında dört ay, tablet bilgisayar satışlarında altı ay, fiyatı 5 bin TL’nin altında olan televizyon satışlarında dokuz ay, 5 bin TL ve bu üzerinde fiyata sahip olan televizyon satışlarında ise dört ay taksitlendirme yapılabilecek.

Taşıt alımlarındaki kredi vadelerinde değişiklik

BDDK, taşır alımlarında kredi vadelerinde de değişikliğe gitti.. Buna göre, fatura değeri 120 bin TL ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade 60 yerine 48 ay oldu.

Fatura değeri 120 bin TL’nin üzerinde olup 300 bin TL’nin üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırı 48 aydan 36 aya indirildi.

Fatura değeri 300 bin TL’nin üzerinde olup 750 bin liranın üzerinde olmayan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde de vade 36 ay yerine 24 ay oldu.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.