GündemManşet

Taksim Yayalaştırma projesiyle ilgili koruma Kurulu kararı iptal

0

Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi’yle ilgili mahkemeden yeni bir iptal kararı geldi. Daha önce TMMOB’un açtığı davayla imar planı tadilatları iptal edilmişti; yeni davada ise projeye onay veren Koruma Kurulu Kararı iptal edildi.

fft99_mf3602910

Yedi kişinin açtığı ve avukatlığını Gonca Yılmaz’ın yaptığı dava İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde karara bağlandı.

Davacılar, Taksim Yayalaştırma Projesi’ne ilişkin 17 ocak 2012’de tasdik edilen, 1/5000 ve 1/1000 ölçekli ‘Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı’ tadilatına izin veren İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararının, ‘kamu yararına aykırı olduğunu’ öne sürerek iptalini istedi.

Taksim Meydanı yayalaştırma projesine ilişkin TMMOB’un açtığı Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatına ilişkin iptal istemi 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal kararı verdiği için davanın bu kısmıyla ilgili tekrar karar verilmedi. Öte yandan İstanbul 2 numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararının iptaline karar verildi.

İmar plan tadilatı ve Koruma Kurulu Kararı iptal edilen Taksim Yayalaştırma projesinin dalış tünelleri altı aydan beri kullanıma açık.

(Yeşil Gazete)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.