ManşetTürkiye

Taksim ve Şişli gaz altında…

0

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun cezaevinde bulunan milletvekillerinin serbest bırakılmamasını protesto eden gruba polis müdahale etti.

YSK’nın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Milletvekili M. Hatip Dicle’nin vekilliğini düşürmesi ve tutuklu diğer vekiller Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, İbrahim Ayhan ve Gülsen Yıldırım’ın tahliye taleplerinin reddedilmesine tepki göstermek amacıyla, İstanbul Demokratik Kent Konseyi’nin çağrısı üzerine binlerce kişi Şişli’de toplandı. Şişli Camii önünden Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim Meydanı’na doğru yapılacak yürüyüş öncesi caddenin girişine barikat kuran polis, kitlenin demokratik tepkisini göstermesine izin vermedi. Yürüyüşte yer alan bloğun milletvekilleri Sebahat Tuncel, A. Levent Tüzel, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü’nün emniyet yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde, polisin tutumunun değişmemesi üzerine, oturma eylemine geçildi.

Kitlenin önünde bulunan vekillerin yere oturması üzerine, oturma eylemine geçilmesine de izin vermeyen polis milletvekillerini zorla yerden kaldırmaya çalıştı.

Şu anda Taksim’e ulaşan grup ve bugün yapılacak olan Onur Yürüyüşü birleşmiş bulunuyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.