Yerel

Taksim için elele

0

İstanbullular Taksim’de yapılması planlanan düzenlemelere karşı bir kez daha bir arada. 3 Mart Cumartesi günü 13’te yapılacak etkinlikte katılımcılar el ele tutarak inşaatlar için buldozerler Meydana girmeden son bir uyarı yapacaklar. Daha önce çok sayıda aydın, sanatçı ve düşünür buluşarak Taksim Gezi Parkında proje kapsamında kesilmesi için işaretlenen ağaçları sahiplenmişlerdi.

Taksim içi mücadeleyi yürüten Taksim Platformu tarafından yapılan açıklamada “Kamusal alanlarda Müzakere süreçlerinin işlemesini ve demokratik katılım hakkımızı talep ediyoruz. Kent Yönetimini ve ilgilileri görevlerini yapmaya çağırıyoruz.” deniliyor.

Bilindiği gibi Taksim Meydanı yayalaştırma adıyla sunulan proje Taksim’i yeraltında dev bir otoyol kavşağına çevirmek için Meydan’a yaya girişlerini imkânsız hale getiriyor. Ayrıca bugünkü Taksim Gezi Parkının bulunduğu alanda 1939’da yıkılmış bulunan Topçu Kışlasının ihyası gerekçesiyle dev bir alış veriş merkezi yapılmasından endişe ediliyor.

14 Şubat’ta askıya çıkan projenin askı süresi 14 Mart’ta bitiyor ve eğer karar geri çekilmezse inşaatın hemen başlayacağı ve akabinde Gümüşsuyu, Sıraselviler ve Taksim Gezi Parkında bulunan tüm ağaçların kesileceği öne sürülüyor.

Yeşil Gazete

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.