ManşetSivil Toplum

Taksim Dayanışması Üyelerine 29 Yıla Kadar Hapis İstemi

0

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Taksim Dayanışması üyesi beş kişi hakkında 29 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Taksim Dayanışması’na yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ender İmrek, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) üyesi Haluk Ağabeyoğlu hakkında 7,5 yıldan 29 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yapıcı, Çerkezoğlu, İmrek, Metin ve Ağabeyoğlu, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek”, “Kamu görevlilerine görev yaptırmamak için direnmek” ile suçlanıyor.

21 şüpheliye 10 yıla kadar hapis istemi

Diğer 21 şüphelinin ise “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçlarından 10’ar yıla kadar hapis cezası talep edildi.

8 Temmuz 2013’te Taksim Dayanışması üyesi 12 kişi Taksim’de Gezi Parkı’na topluca gitmeye çalışırken gözaltına alınmış, tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılmıştı.

“Olaylarda grupları yönlendirdikleri..”

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Nazmi Okumuş tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianamede, olay sonrasında çekilen görüntü ve fotoğrafların incelendiği anlatılan iddianamede, “Şüpheliler Ali Çerkezoğlu, Ayşe Mücella Yapıcı, Beyza Metin, Ender İmrek ve Haluk Ağabeyoğlu’nun Gezi Parkı eylemleri olarak bilinen olaylarda grupları yönlendirdikleri ve gruplara nasıl hareket etmeleri yönünde talimatlar verdikleri belirlenmiştir” ifadeleri bulunuyor.

Hazırlanan iddianame İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İddianamenin kabul edilmesi halinde 26 şüpheli hakim karşısına çıkacak.

(DHA/Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.