ManşetTürkiye

Tahir Elçi soruşturmasında PTT’nin 17 dakikalık kamera görüntüleri de kayıp

0

28 Kasım’da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin soruşturmasında, PTT’nin güvenlik kameralarından alınan 17 dakikalık görüntünün dosyada olmadığı ortaya çıktı.

20

Tahir Elçi’nin vurulduğu Dört Ayaklı Minare’nin yakınındaki PTT şubesinden alınan güvenlik kamerası görüntülerinin dosyaya eklenmemesi üzerine savcıya dilekçe veren komisyon avukatları, görüntülerin akıbetini sordu.

Avukatların verdiği dilekçede, “PTT kamera kayıtlarında olay günü saat 11.34 ile 11.51 saatleri arasında 17 dakikalık bir kesintinin mevcut olduğu, bu haliyle görüntü kayıtlarına dışarıdan müdahale edilmiş olabileceği kuşkusu ortaya çıkmaktadır” denildi ve kayıt cihazları ile hafıza kartlarının TÜBİTAK veya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesi talep edildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Sur’daki Dört Ayaklı Minare’nin önünde çıkan çatışma sırasında vurularak hayatını kaybetmiş, ölüme neden olan merminin çekirdeği bir türlü bulunamamıştı.

Diyarbakır Barosu bünyesinde kurulan komisyon, Elçi’nin öldürülmesine ilişkin soruşturmanın genişletilmesi için 11 Ocak’ta savcılığa bir dilekçe vermişti. Komisyon, Elçi’nin ölümüne neden olma ihtimalinin yüksek olduğu bir mermi çekirdeğinin de olay yerinden alınmadığını açıklamıştı.

 

(Zaman,Agos)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.