ManşetTürkiye

Londra Üniversitesi Adli Mimarlık’tan duruşma öncesi Türkçe uyarı: Elçi’ye PKK’liler ateş etmedi

0

28 Kasım 2015’te Diyarbakır‘ın Sur ilçesinde  tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin açılan davanın 3 Mart’ta görülecek ikinci duruşması öncesi, Londra’dan bir paylaşım geldi. Olaya ilişkin rapor hazırlayan Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Architecture,  sosyal medyadan Türkçe yaptığı paylaşımda, Elçi’yi öldüren kurşunların PKK’lilerin silahından çıkmış olamayacağını bildirdi. 

MA‘nın aktardığına göre, Forensic Architecture, Diyarbakır Barosu’nun talebi üzerine olaya ilişkin rapor hazırlamış; Elçi’nin vurulduğu esnada ateş açan polislerin atış yönü ve sayısı ile Elçi’nin yere düştüğü ana dair yapılan incelemeler sonucunda fail olarak tespit edilen üç polisten birini ‘kesin fail’ olduğuna işaret etmişti. 

İddianamede ana sanık PKK’li Uğur Yakışır

Rapor baro tarafından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı‘na sunulmuştu. Dört yıl süren soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede ise, tutuksuz yargılanan polis memurları M.S., F.T. ile S.T. ile birlikte PKK’li Uğur Yakışır firari sanık olarak yer aldı. 

Polis memurlarına “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek”ten iki yıldan altı yıla kadar hapis isteminde bulunan Başsavcılık, Elçi’yi “olası kastla öldürmek”ten suçladığı Uğur Yakışır’a yine “İki polisi öldürmek, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak”, polis memuru S.T.’yi “öldürmeye teşebbüsten” ve “izinsiz silah bulundurmak”tan toplamda üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapsi isteminde bulundu.

Forensic Architecture, hazırlanan bu iddianame ile PKK’li Yakışır’ın cinayet faili olarak gösterildiği davanın 3 Mart’ta görülecek ikinci duruşması öncesinde sosyal medya hesabından Türkçe paylaşımda bulundu.

 
 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.