DünyaManşet

“Suriye’nin Geleceği” toplantısında takvim uzlaşması

0

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Suriye’nin geleceğiyle ilgili olarak yapılan görüşmelerden yıl sonuna kadar Suriye muhalefeti ve Beşar Esad yönetimi arasında toplantı düzenlenmesi konusunda uzlaşmaya varıldı. Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier birbuçuk yıl içinde yeni bir anayasa yapılması ve geçiş yönetimi kurulması yönünde çaba harcanması üzerinde de anlaşıldığını söyledi.

82

Ayrıca Viyana toplantısına katılan tarafların ateşkes ve siyasi sürecin başlangıcı alanlarında kaydedilen ilerlemeyi değerlendirmek için yaklaşık bir ay içinde bir kez daha toplanmaya karar verdiği kaydedildi. Ancak asıl problemli konu olarak tanımlanan Esad’ın geleceği konusunda bir karar alınmadı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, görüşmeler katılan diğer ülkelerin, Beşar Esad’ın gerçek anlamda müzakerelere girmeye hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Viyana’daki toplantıya, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yirmiye yakın ülke ve AB’yle Arap Birliği’nden temsilciler katıldı. Görüşmeler Paris’teki saldırıların gölgesinde gerçekleşti.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.