DünyaGündemManşet

Viyana terör saldırısıyla sarsıldı: 4 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı

0

Avusturya‘nın başkenti Viyana‘nın merkezinde dün akşam saatlerinde altı farklı noktayı hedef alan silahlı saldırılarda dört sivil yaşamını yitirirken, 14 kişi de yaralandı. Saldırıyı en az üç kişinin gerçekleştirdiği açıklandı. Saldırganlardan biri polis tarafından vurularak öldürüldü. 

Viyana İçişleri Bakanı Karl Nehammer, terör saldırısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında bir saldırganın öldürüldüğünü, bir diğer saldırganın da kaçak durumda olduğunu açıkladı. Öldürülen saldırganın IŞİD sempatizanı olduğu bilgisi de paylaşıldı. Saldırının en az üç kişilik bir grup tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor.

Nehammer, bir başka saldırganın yakalandığını ve üçüncü saldırganın bulunması için başlatılan geniş çaplı operasyonun ise devam ettiğini söyledi.  İçişleri Bakanı ayrıca saldırının yaşandığı birinci Viyana’dan uzak durulması gerektiğini belirterek, velilere çocuklarını okula göndermeme çağrısında bulundu.

Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau ise yaralanan 15 kişiden 7’sinin durumunun ağır olduğu bilgisini paylaştı.

Hedefin sinagog olup olmadığı henüz bilinmiyor

Saldırı, şehrin ana sinagogunun bulunduğu sokakta gerçekleştiği için akıllara ‘Hedef sinagog muydu?’ sorusu geldi. Viyana’da bulunan Yahudi cemaati başkanı Oskar Deutsch ibadethanenin hedef alınıp alınmadığı bilgisinin henüz net olmadığını söyledi. Sinagogun çatışmanın yaşandığı anlarda kapalı olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Dünyadan tepki yağıyor

Saldırıya aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülke tepki gösterdi.

Cumhubaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter üzerinden şu mesajı paylaştı: “Terörün her türüne karşı Avusturya’nın yanındayız. Terör belasına karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron‘da saldırıyla ilgili Twitter üzerinde bir paylaşımda bulundu: “Fransa’dan sonra dost bir ülke saldırıya uğradı. Bu bizim Avrupa’mız. Düşmanlarımız kiminle uğraştıklarını bilmeli. Pes etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından saldırıyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Toplumlarımızı bölmeyi amaçlayan nefrete izin vermeyeceğiz”
 
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de saldırıyı kınayarak, “Avusturya ile beraberiz” mesajını paylaştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.