Dünya

Suriye, BM’ye İsrail’i şikayet etti

0

Suriye Dışişleri Bakanlığının İsrail’i, Suriye’ye yönelik hava saldırısı nedeniyle Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde şikayet ettiği bildirildi. Fransız Haber Ajansı (AFP), Suriye resmi haber ajansı ANSA’ya atıfta bulunarak, Şam’ın BM’ye başvurarak İsrail hakkında resmen şikayette bulunduğunu duyurdu.

Suriye devlet medyasının yayımladığı ordu bülteninde, İsrail savaş uçaklarının, Cemraya’daki bilimsel araştırma merkezini doğrudan hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiği ve saldırıda iki kişinin öldüğü, beş kişinin de yaralandığı ifade edildi.

BBC’de Newshour programının sorularını yanıtlayan Mossad’ın eski başkanı Danny Yatom, medyadan duyduğu kadarıyla, Suriye’de iki hedefin vurulduğundan söz ederek ancak bu bilginin kesin olmadığını da sözlerine ekledi.

Yatom, Hizbullah’ın Şam’daki bir tesisten kimyasal silah almak üzere olabileceğini, İsrail’in de bunun üzerine böyle bir saldırı düzenlenmiş olabileceğini belirtti.İsrail devletinin Lübnan’daki Hizbullah’ı terör örgütü olarak gördüğüne işaret eden Yalom, bu açıdan, Hizbullah ya da diğer “terör örgütlerinin” kimyasal silah ya da gelişkin füze sistemleri edinmesinin İsrail için “kırmızı çizgi” olarak görüldüğünü söyledi.

Uzmanlar Suriye’ye yönelik herhangi bir İsrail saldırısının büyük bir diplomasi olayı haline gelebileceğini ifade ediyor.

İran, İsrail’in Suriye’ye saldırısını kendisine yapılmış bir saldırı olarak değerlendireceğini söylemişti.

İsrail ve ABD Suriye’nin sahip olduğunu iddia ettikleri kimyasal silah depolarının militan grupların eline geçmesinden endişe duyduklarını belirtmişti.

(BBC Türkçe)

 

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.