Ekolojik YaşamManşet

Sürdürülebilir Yaşam Film festivali bu sene 20 şehirde eş zamanlı olarak düzenleniyor

0

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (SYFF), bu yıl 20-22 Kasım tarihleri arasında 20 ilde eş zamanlı olarak izleyicilerin karşısına çıkıyor.

56

SYFF bu yıl da Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi’nin “Siz de Yapabilirsiniz” çağrısına kulak veren yerel ekiplerle işbirliği yaparak 20 il/içede eş zamanlı olarak gerçekleşecek. Festivalin gerçekleşeceği il ve ilçeler: Adana, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayındır (İzmir), Bodrum (Muğla), Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Eskişehir, Fethiye (Muğla), Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Trabzon ve Urla (İzmir).

Sürdürülebilir  Yaşam  Film  Festivali 2008 yılından  bu  yana,  sürdürülebilirlik kavramının  daha  iyi  anlaşılması,  birbiriyle etkileşim içinde olan sistemik sorunların daha iyi algılanması ve ilham veren çözümlerin paylaşılması amacıyla düzenleniyor.

57

Festivali  gerçekleştiren  ​ rdürülebilir  Yaşam  Kolektifi​bireylerin  “kelebek  etkisi  yaratacak” Sürdürülebilir Yaşam Kolektifi, bireylerin kelebek etkisi yaratacak projeleri  kolektif  olarak  hayata  geçirmesi  amacıyla  doğdu.  Çeşitliliğe  değer  veren  açık  ve  esnek
yapısıyla tamamen sivil bir oluşum olan Kolektif, film festivali gibi sürdürülebilir yaşam konusuyla  ilgili  farkındalık  arttırıcı  çalışmaları,  Sürdürülebilir  Yaşam  Kolektifi’nin  vizyonunu  paylaşan bireyler ve organizasyonların desteği ve katılımıyla sürdürüyor.

Bisikletler Arabalara Karşı / Bikes vs Cars

BIKES vs CARS – OFFICIAL TRAILER from WG Film on Vimeo.

Paylaşımcı, açık, adil, anlayışlı, çeşitliliği kucaklayan, gezegene ve üzerindeki yaşama değer veren bir toplum hayaliyle doğan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali İstanbul’da 19 – 22 Kasım, diğer tüm illerde ise 20 – 22 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 2015’de 8. yılını dolduran SYFF’de yer alan ve her sene yüzlerce film arasından seçilen bütüncül bakış ve yaratıcı çözümler içeren belgeseller izleyicilere sorunun aciz bir parçası olmaktan öteye geçip çözümün bir parçası olabileceklerini hatırlatıyor.

Hayatta Kalma Bilgeliği / To Wisdom To Survive

THE WISDOM TO SURVIVE: Climate Change, Capitalism & Community—Trailer from Old Dog Documentaries on Vimeo.

Tüm film ve etkinliklerin ücretsiz olduğu SYFF’de SYFF her sene olduğu gibi izleyicisini harekete geçmeye davet eden filmlerle dolu bir program sunuyor. Seçkisindeki 30 film ile su, ulaşım, iklim, enerji, moda, tarım vb konularda karşılaştığımız sorunların aslında birer semptom olduğunu gösterirken bizleri hepsinin kökenindeki gerçek sorunları anlamaya davet ediyor ve tüm bu sorunların birbiriyle ilişkisini anlamamızı kolaylaştırıyor.

Belgesellerin ardından sahne alan konuşmacılar, müzik ve performans grupları festival programını zenginleştiriyor.

Permakültür Perspektifiyle Yaşamak / Inhabit: A Permaculture Perspective

INHABIT: A Permaculture Perspective – TRAILER 2015 from Costa on Vimeo.

Sürdürülebilir  bir yaşamın  ancak  çeşitlilikle  mümkün  olacağı  bilinciyle  toplumun her kesiminden katılımcıları  bir  araya  getirmeyi  hedefleyen  festival;  çiftçileri,  iş  sahiplerini,  şirket  çalışanlarını,  öğrencileri  ve  öğretmenleri,  çocuğunun  gelecekte yaşayacağı  dünyadan  endişeli  ebeveynleri,  akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali hakkında detaylı bilgi alabileceğiniz adresler:

surdurulebiliryasam.org/

facebook.com/surdurulebiliryasam/

instagram.com/surdurulebiliryasam/

twitter.com/SYKolektifi

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.