ManşetSivil Toplum

Suphi Nejat Ağırnaslı için Kadıköy’de taziye çadırı kuruldu

0

Kobani’de IŞİD’e karşı savaşırken hayatını kaybeden Boğaziçi Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi, sosyolog ve çevirmen Suphi Nejat Ağırnaslı için, HDP Kadıköy Gençlik Meclisi üyeleri ve arkadaşları Kadıköy’de taziye çadırı kurdu.

20 taziye çadırı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisans yaparken IŞİD’le savaşmak için Kobani’ye giden 30 yaşındaki Suphi Nejat Ağırnaslı’nın 7 Ekim’de Kobani’de yaşamını yitirdiği duyurulmuştu. Ağırnaslı’nın ölümünün ardından, arkadaşları ve HDP Kadıköy Gençlik Meclisi üyesi bir grup, Osmanağa Mahallesi, Yeni Yol Sokak’ta taziye çadırı kurdu. Bir masa üzerine Suphi Nejat Ağırnaslı’nın fotoğrafı konularak, etrafında da mumlar yakıldı. Ayrıca, ziyarette bulunanların düşüncelerini yazmaları için de taziye defteri konuldu. Duvara, “Suphi Nejat Ağırnaslı Yoldaş Ölümsüzdür” asılı bir pankart asıldı.

Suphi Nejat Ağırnaslı’nın taziye için çadırda bulunan bir arkadaşı, “Paramaz Kızılbaş adıyla Kobani’de ölümsüzleşen bir devrimcinin taziye çadırını kurduk. Üç günlük bir taziye çadırı olacak. Aynı zamanda aile de evde taziyeleri kabul ediyor. Suphi, Kadıköy’de yaşayan birisiydi. Buradan Kobani’ye gitmek, orada IŞİD’in zulmüne karşı yer almak, zulmüne karşı mücadele yürütmek için gitmişti. Aslında ‘Paramaz Kızılbaş’ kod adını alıyor. Kendisi ne Kürt, ne Alevi, ne de Ermeni ama bütün ezilenlerin mücadelesini ortaklaştırmak için oradaki savaşa katılıyor. YPG saflarında savaşa katılıyor. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi. Pek çok sayıda kitap çevirileri yapmış birisi. Bu çadırı anısını yaşatmak için açtık. Herkesi çadırımıza bekliyoruz. Taziyeleri kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Suphi Nejat Ağırnaslı’nın dedesi Niyazi Ağırnaslı, 27 Mayıs 1960 ihtilali sonrasında kurulan Cumhuriyet Senatosu’nda, 1961-1966 yılları arasında Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) “Senatör” olarak görev almıştı. Dede Ağırnaslı, Halit Çelenk ile birlikte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının avukatlığını yapmıştı.

(Cnn Türk)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.