Sağlık

Suluova’da Çevre Sağlığı Toplantısı

0

Suluova’da çevre sağlığı ve hayvan atıkları konulu toplantı düzenlendi.

Suluova Kaymakamlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Harun Sarıfakıoğulları, ilçe genelindeki besi atıklarından kaynaklanan kirliliğin minimize edilmesi için sosyal sorumluluk projesi çalışmaları yapılmasının şart olduğunu söyledi.

İlçedeki besi ahır atıkları nedeniyle hava, toprak, su ve çevre kirliliğinin yoğun olduğuna dikkati çeken Sarıfakıoğulları, “Besi atıkları aynı zamanda bölgemizden geçen Tersakan çayı ile Yeşilırmak havzasında da büyük kirlilik oluşturmakta. Bu durum anayasamıza ve çevre kanununa aykırıdır. Mevcut anayasamızda herkesin temiz bir çevrede yaşama hakkına sahip olduğu belirtilmekte. Kimse buna aykırı bir davranış sergileyemez” dedi.

Kirliliğe sebep olanlara çevre kanununa göre Amasya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 80 bin liraya kadar cezai müeyyide uygulandığını hatırlatan Sarıfakıoğulları, “Bu kirliliğin minimize edilmesi için ilçemizdeki tüm kamu kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve besicilerimiz ile el ele bölgemizin rehabilitasyonun sağlıklaştırılması için proje çalışmaları yapmalıyız. Bu önemli ve derin konunun bir an önce ilçemiz gündeminden düşmesi için el birliğiyle alternatifler geliştirmeliyiz. Bu, bizden sonraki nesillere bir borcumuzdur” diye konuştu.

Toplantıda işletmeci Nurettin Yanılma tarafından yaşanılabilir bir çevre ve hayvansal atıkların doğaya tekrar kazandırılması kapsamında “hayvansal atık yönetimi” konusunda hazırlanan “hayvansal atıkların organik gübre yapılması raporu” proje çalışması tanıtımı yapıldı.

(haberler.com)

 

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.