ManşetTürkiye

Sultanahmet’te silahlı saldırı: Saldırgan öldürüldü

0

İstanbul’da Topkapı Sarayı’nın önünde bir kişinin ateş etmesi sonucu 1’i asker 2 kişi yaralandı. Polis ekipleri ile zanlı arasında çatışmada saldırgan öldürüldü.

Topkapı Sarayı’na gelen akli dengesinin bozuk olduğu öne sürülen bir kişi, ateş açmaya başladı. Elinde pompalı tüfek, sırtında çanta olan zanlının üzerinde bir silah daha olduğu görüldü.

Saldırı sonucu bir asker ile bir özel güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Görgü tanıkları, zanlının “Allahu Ekber” diyerek etrafa ateş açtığını ifade ettiler. Elinde pompalı tüfek bulunan zanlının hedefinin Topkapı Sarayı’nın önünde bekleyen askerler olduğu iddia ediliyor.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri aldı, vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Özel Harekat polisleri de Saray’ın çatısına çıktı.

Zanlı ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken zanlının teslim olmayı kabul ettiği haberleri geldi. Silah seslerin kesilmesi “Saldırgan yakalandı” yorumlarına neden oldu. Ancak saldırgan, teslim olmaktan vazgeçerek tekrar ateş açmaya başladı. Bunun üzerine yeniden çatışma yaşandı. Çatışma bir saatten fazladır devam etti. Çatışma sonucunda saldırgan öldürüldü.

Görgü tanıklarının deri ceketli, kot pantalonlu ve top sakallı olduğunu söylediği zanlının, Suriyeli olduğu da öne sürülüyor.

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.