ManşetTürkiye

Süleyman Demirel vefat etti

0

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 91 yaşındaki Demirel’in solunum yolu enfeksiyonu, böbrek ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

12

Demirel’in, bugün saat 02.05’te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp ve böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Özel Ankara Güven Hastanesi’nden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“9. Cumhurbaşkanımız  Sayın Süleyman Demirel, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde sağlık  durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16 Haziran 2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere  rağmen cevap alınamamış, 17 Haziran 2015 saat 02.05’te hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileriz.”

Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur gözyaşları arasında yaptığı açıklamada, “Çoz üzgünüz. Büyük liderimizi saat 02.05’te hakkın rahmetine uğurladık. Diyabeti, kronik böbrek yetmezliği ve bunlara bağlı rahatsızlıkları vardı. Bugüne kadar gelebildik. Son dakikaya kadar bilinci açıktı. Son dakikaya kadar mutlu ve huzurluydu. Akşam yemeğini beraber yedik. Ama kaybettik” dedi.

Cesur, Demirel’in Isparta’ya bağlı İslamköy’de esi Nazmiye Demirel’in yanında defnedileceğini açıkladı.

13 Mayıs’ta hastaneye kaldırılmıştı

Demirel, 13 Mayıs’ta solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Ankara Güven Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur “Kendisi bildiğini gibi solunum yolu enfeksiyonu geçirmekte. Evde ilk tedavilerini yaptık, ancak yaşı gereği tam sonuç alamayınca hastaneye getirdi. Sağlığıyla ilgili  bilgi almak için arayan herkese selamı var. Sağlık durumunda endişe edilecek bir şey yok. Genel durumu kendi yaş grubuna göre çok iyi. Her şey yolunda” demişti.

Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş da, “Bu tür hastalıkların bir doğal seyri var, zannedersem birkaç güç içinde taburcu ederiz kendisini” ifadelerini kullanmıştı.

1993-2000 yılları arası Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yapan 91 yaşındaki Süleyman Demirel, 1965-1993 yılları arası yedi farklı hükümette de başbakanlık görevini yürütmüştü.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.