Koronavirüs SalgınıEkolojiManşet

Süheyla Doğan maden karşıtı mücadele için gittiği Tokat’ta koronavirüse yakalandı

0

Ekoloji Birliği eş sözcüsü Süheyla Doğan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kendisinin ve ailesinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Verusa Holding’in memleketi Tokat Erbaa’da açmak istediği altın ve bakır madenine karşı bölgedeki köylere yaptığı ziyaret sırasında koronavirüse yakalandığını duyuran Doğan şirkete şöyle seslendi:

Pandemi demedin, geldin dağlarımıza! Bizi de mecbur bıraktın pandemi koşullarında köy köy dolaşmaya! Anneme, babama, kardeşlerime bir şey olursa bunun sebebi sensin! Hepinize tazminat davası açacağım.

‘Pandemide ruhsat vermeye devam ediyorsunuz’

Doğan açıklamasında firmalara ruhsat veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’na da seslenerek “Pandemi koşullarında 766 maden alanını ihale ettiniz, her gün yeni alanları ihaleye çıkarıyorsunuz. Her gün yeni ruhsatlar veriyorsunuz! Ayıp artık. Hiç mi vicdanınız yok?” diye sordu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da pandemiye rağmen Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreçleri başlattığını belirten Doğan, “Halkın katılımı toplantıları yapıyorsunuz. O kadar itiraz dilekçesi verdiğimiz halde Cengiz Holdin’e halkın katılımı toplantısı yaptırmaya kalktınız ve ortalık birbirine girdi! O ortamda acaba kaç kişi Covid kaptı!” eleştirisinde bulundu.

Daha kaç pandemiye sebep olacaksınız?

Şirketlerin pandemiyi fırsata çevirdiğini belirten Ekoloji Birliği eş sözcüsü tepkisini şu sözlerle devam ettirdi:

Covid pandemisinin nedeni zaten ormansızlaşma ve yaban hayatına müdahale. Bizi daha ne kadar ormansızlaştıracaksınız? Daha kaç pandemiye sebep olacaksınız? Kuraklık var, susızluk var, iklim krizi var! Siz bilmiyor musunuz? Size ne var ki, krizlerin yükünü yoksul halk çekiyor ne de olsa. Yeter artık, durun.

You may also like

Comments

Comments are closed.