DünyaManşet

Sudan’da gösterilere polis müdahalesi: Yedi kişi hayatını kaybetti

0

Darbeci askerlerin yönetimi sivillere bırakması için başlatılan sivil itaatsiz eylemlerinde dün de halk sokağa döküldü. Polisin müdahalesinde yedi kişi öldü, 181 kişi yaralandı.

Nisan ayındaki darbeyle ülkeyi 30 yıl yöneten Ömer el Beşir’in devrildiği Sudan’da Geçici Askeri Konsey‘in yönetimi sivillere devretmesini isteyen on binler yine sokağa döküldü; yedi kişi öldü, 181 kişi yaralandı.

Sudan halkı, geçen ay askerlerin görevi ‘derhal’ sivillere bırakması için sivil itaatsizlik eylemleri başlatmıştı. Ülkenin başkenti Hartum ve diğer kentlerinde dün de sokağa çıkan ve “Devrim başladı” diye slogan atan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Polisin biber gazı kullandığı belirtilirken Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yaralananlar arasında kurşun yarası olanların bulunduğuna dikkat çekti.

Geçen ay başındaki sivil itaatsizlik eylemlerinde en az 128 kişi hayatını kaybetti.

Sudanlılar geçen aralık ayında hükümetin ekmek ve yakıt fiyatlarına zam yapacağının duyurması sonrasında protesto gösterileri başlatmış; protestolar insan hakkı ihlalleriyle gündeme gelen el Beşir’in devrilmesiyle sonuçlanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.