DünyaHayvan HaklarıManşet

Sudan’da batan kargo gemisinde 15 binden fazla koyun can verdi

0

Binlerce koyunla dolu, aşırı yüklü bir kargo gemisi, Sudan’ın Kızıldeniz limanı Sevakin‘de battı. Badr-1 adlı gemideki 15.800 hayvanın çoğu boğularak öldü.  Mürettebatın tamamı ise kurtarıldı.

Kargo gemisinin, taşıması gerekenden birkaç bin daha fazla hayvan yüklediği belirtildi. Gemi, hayvanları Sudan’dan Suudi Arabistan’a ihraç ediyordu.

Adını açıklamayan Sudanlı üst düzey bir liman yetkilisi, “Bedir 1 gemisi Pazar sabahı erken saatlerde battı. Yük sınırlarını aşan 15.800 koyun taşıyordu, ancak ene fazla 9 bin koyun taşıması gerekiyordu” dedi. 

Sudan Ulusal İhracatçı Derneği’nden yapılan açıklamada ise, geminin limanda batmasının “saatler sürdüğü” belirtildi, kazanın araştırılması için çağrıda bulunuldu. Dernek yetkilileri de sadece 700 koyunun canlı kurtarıldığı, ancak onların da “çok hasta olduğunu ve bu nedenle çok fazla yaşamalarını beklemediklerini” söyledi.

‘Ekonomik ve çevresel etkileri olacak’

Bir başka Sudanlı bir devlet yetkilisi de, kazanın limanın işleyişini etkileyeceğini ve binlerce hayvanın denizde ölmesinin “büyük ihtimalle ekonomik ve çevresel sorunlara neden olacağını” söyledi.

Geçen ay aynı limanın kargo bölümünde çıkan yangında bölgede büyük hasar oluşmuştu. Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için soruşturma başlatılmıştı, ancak sonuçları henüz açıklanmadı

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.