2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Şubat ayı anketi AKP’de belirgin bir düşüşe işaret ediyor

0
AKP

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen ve 11 ilde ağır yıkıma neden olan depremler sonrası 14 Mayıs’ta yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri de tartışma konusu oldu.

Seçim tarihine ilişkin tartışmalar gündemdeki yerini korurken iktidarın 14 Mayıs tarihinde ısrarcı olduğu belirtiliyor.

Öte yandan afette yaşanan yıkım ve iktidarın yetersizliği anketleri de etkilemeye başladı.

Türkiye Raporu Araştırma direktörü Can Selçuki, sosyal medya hesabından depremin meydana geldiği şubat ayı anketlerinin tamamlandığını açıkladı.

AKP’nin oylarında düşüş

Selçuki’nin paylaşımına göre AKP’nin oylarında belirgin bir düşüş var.  Selçuki’ye göre “tepki oyu” olarak bilinen oylar ise sahada varlık gösterebilen partilerin hanesine yazılmaya başlandı.

Yine son araştırmaya göre çoğunluğun seçimin zamanında yapılmasını istediği belirlendi. Selçuki, deprem performans değerlendirmelerini de içeren raporun önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Selçuki, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda şubat ayı Türkiye Raporu anketinin tamamlandığına ve AKP’de belirgin bir düşüş yaşandığına, tepki oylarının sahada varlık gösteren partilere yöneldiğine ve çoğunluğun seçimin vaktinde yapılmasını istediğine dair üç bulgunun ankette öne çıktığına yer verdi:

You may also like

Comments

Comments are closed.