YerelDoğa MücadelesiManşet

Su sorunu için çiftçilerle yapılacak toplantıda çiftçiye haber vermediler

0

CHP Parti Meclisi Üyesi Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli’nin Çal, Çivril ve Baklan ilçelerindeki üreticilerin su sorunu ile ilgili yapılacak toplantının çiftçilerden habersiz olarak Denizli’ye alınmasına tepki gösterdi.

Söz konusu ilçelerde Sulama Birliği’nin su parasını sezon başında peşin almasına rağmen sadece bir ya da iki kez sulama yapabildikleri için çiftçilerin ürünü kurudu.

Mağdur olan çiftçiler 5 Ağustos Çarşamba günü Çal’da Devlet Su İşleri yetkilileri ile su sorununu görüşmeye gitti.  Görüşmede alınan karar gereği 6 Ağustos Perşembe günü Çivril Belediyesi’nde DSİ Bölge Müdürü, yetkililer, belediye başkanları ve milletvekilleriyle çiftçilerimizin su sorununu çözmek için bir toplantı planlandı. 

Önce söz verildi, sonra iptal edildi

Karaca yaptığı açıklamada toplantı gününün önce ertelenerek iptal edildiğini daha sonra da toplantı yerinin Denizli’ye alındığını söyledi. Toplantının çiftçilerden kaçırıldığını belirten Karaca, bu duruma tepki gösterdi.

Zamanında haberdar olabildikleri için Denizli’deki toplantıyı da takip etme şansları olduğunun altını çizen Gülizar Biçer Karaca su sorununun çözümü için nöbetleşe ekime geçilmesi, susuz tarımın teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Parayı peşin ödemelerine rağmen susuzlar

Su sorunundan yakınan çiftçiler kurumuş mısırları yanlarında getirdi. 35 gündür mısır için su alamadıklarını söyleyen çiftçiler ‘Çal, Baklan ovası yanıyor’ dedi.

Toplantının yeri ve zamanı ile ilgili çiftçileri yanılttıklarını söyleyen üreticiler su paralarını peşin olarak ödemelerine rağmen su alamadıklarını ve büyük zarara uğradıklarını belirtti.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.