Kültür-Sanat

Sting’den greve destek; konser iptal

0

”Symphonicity” turnesinin 3 Temmuz’da Astana’da gerçekleştirilmesi planlanan Kazakistan ayağını iptal eden Sting, iki buçuk aydır grevde olan ve yoğun devlet baskısıyla karşılaşan petrol işçilerinin uluslararası desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Mayıs 2009’da Şikago’da başladığı  “Symphonicity” turnesinin 3 Temmuz’da Astana’da gerçekleştireceği Kazakistan ayağını devletin yaptığı hak ihlallerini protesto ederek iptal eden Sting’in Web sitesinde şu açıklama yapıldı:

Uluslararası Af Örgütü Sting’i Kazakistan’da petrol işçileri, sendikalarının liderleri, avukatları ve birlikte çalıştıkları insan hakları örgütlerine yönelik baskı ve sindirme operasyonları hakkında bilgilendirdi. Kazak petrol/gaz işçilerine, aileleri ve hukuki temsilcilerine yönelik giderek kötüleşen ve son derece ciddi bu kabul edilemez muamele bilgilerinin karşısında Uluslararası Af Örgütü Sting’in ülkede bulunmasının başkanı onayladığı anlamına geleceğini düşünmektedir. Bu da 40 yıldır Uluslararası Af Örgütü ve insan hakları mücadelesine destek vermekte olan Sting’in savunduğu herşeye aykırıdır. Sonuç olarak Sting Astana Günü Festivali’ne katılmama kararı vermiştir.

Sting yaptığı açıklamada “Açlık grevleri, hapsedilen işçiler ve onbinlerce kişinin grevde olması, geçmeye hiç niyetimin olmadığı bir savunma hattını temsil ediyor. Kazak gaz ve petrol işçileri ve ailelerinin, durumlarında olumlu bir değişime yol açmaya yardımcı olması için bizim desteğimize ve uluslararası medyanın konuyla ilgilenmesine ihtiyaçları var” dedi.

Bianet

You may also like

Comments

Comments are closed.