DünyaEkolojiManşet

Starbucks Güney Kore’de tek kullanımlık bardakları kaldıracak

0

Dünyanın en büyük kahve zinciri Starbucks, 2025 yılına kadar Güney Kore’deki mağazalarında tek kullanımlık bardakları kaldırmayı planladığını açıkladı. Eğer yapılırsa Güney Kore bu konuda ilk olma özelliği taşıyacak.

Şirket yaptığı açıklamada bu yazdan itibaren bazı mağazalarda müşterilerin bardaklar için bir depozito ödeyeceği ve daha sonrasında bardakları geri aldıklarında bu depozitoyu geri alabilecekleri bir “fincan döngüsü programı” başlattığını söyledi.

‘Anlamlı bir değişim’

New York Times’ın aktardığına göre Düzenlemenin dört yıl içerisinde ise ülke çapındaki bütün şubelerde uygulanması planlanıyor.

Yapılan açıklamada “Starbucks Coffee Kore, küresel olarak şirket için sürdürülebilirlik alanında bir lider. Mağazalarımızda anlamlı bir değişim sağlamaktan ve öğrendiklerimizi bölgesel ve küreseli bilgilendirebilmek kullanacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz” denildi.

Güney Kore’de atık düzenlemeleri

Güney Kore son yıllarda kafelerde tek kullanımlık atıkları azaltmak için büyük bir uğraş veriyor. Çevre Bakanlığı geçen yıl ülkenin plastik atıklarını 2025 yılına kadar beşte bir oranında azaltmayı planladığını açıkladı.

2018’de yemek yiyen müşteriler için plastik bardak kullanımını yasaklandı. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren mevzuat ile de kahve zincirleri ve fast food lokantaları için tek kullanımlık bardaklar yerine depozito alma uygulaması getirildi.

Ancak koronavirüs salgını sırasında artan plastik ambalaj ve kap kullanımı, tek kullanımlık plastik atıkları azaltmayı amaçlayan girişimler için bir aksilik oldu. Mart 2020’de Starbucks ve diğer zincirler, virüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için artık yıkanabilir kupalarda veya müşteriye ait bardaklarda içecek sunmayacaklarını açıkladı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.