ManşetTürkiye

Stadyumlarda elektronik kart uygulaması ertelendi

0
Süper Toto Süper Lig maçlarının oynandığı statlara girişte elektronik kart uygulaması, 14 Nisan 2014 tarihine ertelenecek.
AKP Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve 5 arkadaşı tarafından hazırlanan ”Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”, TBMM Başkanlığı’na sunuldu.Kanun teklifi, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da değişiklik yapıyor. Mevcut kanunda elektronik kart uygulaması ile kamera ve benzeri teknik donanımın ve bekletme ve kontrol odalarının, Spor Toto Süper Lig müsabakalarının gerçekleştirildiği stadyumlarda 14 Nisan 2012 tarihine kadar kurulması öngörülüyordu. 

Bu yükümlülükleri yerine getirmeyen Spor Toto Süper Lig kulüplerine, her bir müsabaka için 100 bin lira idari para cezası verilecekti. Kanun teklifi, bu sürenin 14 Nisan 2014 tarihine uzatılmasını içeriyor.

Teklifin gerekçesinde, ”Spor Toto Süper Lig kulüplerinin ağır para cezaları sonucunda büyük maddi güçlükler yaşamasının önüne geçilmesi amacıyla; Spor Toto Süper Lig Kulüplerinin yükümlülüklerini yerine getirmesi için öngörülen 1 yıllık sürenin diğer spor kulüpleri için öngörülen 3 yıllık süre ile eşitlenerek, tüm kulüpler açısından eş zamanlı geçişin sağlanması için gerekli değişikliğin yapılmasında zaruret bulunmaktadır ve bu nedenle Kanun teklifi verilmiştir” denildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.