Sri Lanka’da fillerle ilgili yeni düzenleme: Dört saatten fazla ve gece çalıştırılmayacaklar

Kurallara uymayanların ise üç yıla kadar hapis cezasına çarptırabileceği ve fillerin de devlet korumasına alınacağı kaydedildi.

Sri Lanka‘da yapılan yeni yasal düzenlemeye göre, filler dört saatten fazla ve gece çalıştırılmayacak, fillere biyometrik kimlik kartı çıkartılacak ve yavru filler annelerinden ayrılmayacak.

Ayrıca, yavru filler kültürel yarışmalar için bile olsa çalıştırılamayacak.

Kurallara uymayanlara hapis cezası

Eastern Eye sitesinde yer alan habere göre, yeni yasa çerçevesinde kişiler, bakımları altında olan fillerin DNA damgalı fotoğraflı kimlik kartlarına sahip olması zorunlu tutuluyor.

Fillere bakım verenlerin filleri altı ayda bir tıbbi kontrole götürmesi ve her file günde 2,5 saat banyo yaptırılması da artık zorunlu.

Yasa kapsamında iyi yastıklı bir eyere oturmaları şartıyla bir file aynı anda en fazla dört kişi binebilecek.

Yeni yasayı ihlal edenler ise üç yıl hapis cezasına çarptırılabilecek, filler de devlet korumasına alınacak.

40’tan fazla fil yavrusu çalındı

Sri Lanka’da bazı zengin ve budist rahipler varlıklarını göstermek için filleri evcil hayvan olarak besliyor.

Fillere kötü muamele ve zulüm şikayetlerine sık rastlanan ülkede, hayvan hakları aktivistleri ve fil uzmanları son 15 yılda ulusal vahşi yaşam parklarından 40’tan fazla fil yavrusunun çalındığını ifade etti.

Ülkede yaklaşık 200 evcilleştirilmiş fil bulunduğu, vahşi doğada da fil nüfusunun 7 bin 500 olduğu tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çayırhan Termik Santrali satışa çıkıyor

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2000'de Ciner'e 20 yıllığına devredilen Ankara'daki Çayırhan Termik Santrali için tüm arazileri ve maden sahaları ile ihaleye çıktı.

Grönland’daki mega tsunaminin ardından Dünya 9 gün boyunca ‘titreşti’

Bilim insanları, Grönland'da meydana gelen heyelanın küresel ısınmanın etkisini gösteren benzeri görülmemiş bir sismik olaya neden olduğunu söylüyor.

Clooney Vakfı’nın aralarında olduğu uluslararası kuruluşlar, Kavala davasına müdahil oluyor

AİHM'de ikinci kez başlayan yargı sürecine çok sayıda ulusal ve uluslararası hak örgütü müdahil oluyor. Avrupa Komisyonu da 17-19 Eylül'de dosyayı inceleyip yeni bir karar alacak.

Büyük şirketlere yönelik iklim odaklı davaların sayısı artıyor

Topluluklar, eyaletler ve savunuculuk grupları fosil yakıt şirketlerinin iklim krizindeki rollerinden dolayı sorumlu tutulmaları için baskı yapıyor.

Güneş ve rüzgar AB’de ilk kez fosil yakıtları geride bıraktı

Avrupa Komisyonu Enerji Komiseri Simson, 'AB artık iklim nötrlüğü hedefini karşılamak ve sektörün rekabetçi kalmasını sağlamak için iyi bir donanıma sahip' dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR