31 Mart yerel seçimleriLGBTİ+Manşet

SPoD’dan ‘Bu İşi Belediye Çözer!’ kampanyası: Bizimle, bizim için çalışan belediyeler istiyoruz

0
Afiş: SPoD

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD) 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimler öncesi “Bu İşi Belediye Çözer” kampanyasını duyurdu.

Kampanya kapsamında SPoD tarafından danışma hattı, haberler ve sosyal medyadan toplanacak verilerle lubunyaların yaşadığı sorunların hangilerinin belediyeler tarafından çözüleceğine ve nasıl çözüleceğine yönelik sorulara yanıtlar aranacağı belirtildi.

‘Bu İşi Belediye Çözer’ kampanyasıyla yerel yönetimlerin LGBTİ+’lar için daha kapsayıcı hizmet vermelerinin sağlanması ve yerel yönetimlere eşit hizmet verme sorumluluğunun hatırlatılması hedefleniyor:

“Bu şehrin de, seçimin de aktif birer öznesiyiz!”

‘Bu İşi Belediye Çözer’

“Yerel seçimler yaklaşıyor. İki ay sonra yeniden sandık başında olacağız. Belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve muhtarları seçeceğiz. Ancak süreç ve içinden geçtiğimiz siyasi atmosfer birçoğumuzu karamsarlığa sürüklüyor” ifadelerinin yer verildiği kampanya açıklamasında ekonomik krize, şiddete, nefret diline ve felaketlere dikkat çekildi. Ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“İçinde yaşadığımız topraklarda ve bu günlerde bir umuda sahip olmak, hayal kurmak, mücadeleye tutunmak zor olabiliyor. Benzer dertlere ve duygulara yakın insanlar olarak üstümüzdeki yorgunlukta, yaşadığımız kırgınlıklarda, kapıldığımız umutsuzluklarda çoğu zaman haklıyız. Ama mahallelerimizde, kentlerimizde hak ettiğimiz yaşama ulaşmak için toparlanmalı, mücadelemizi büyütmeli, taleplerimizi duyurmalıyız.”

‘Bizimle birlikte, bizim için çalışan belediyeler istiyoruz’

Yerel seçimlerin yeniden bir araya gelmek ve yurttaşların hakkı olanları istemeleri için bir fırsat olarak görüldüğünün belirtildiği basın açıklamasında “Koltuk ve rant kavgasından topluma hizmet götürmeyi unutan belediyecilik anlayışına karşıyız. Tepeden atanan kayyumlar tarafından yönetilmek istemiyoruz. Yurttaşların derdini yurttaştan dinleyen, bizimle birlikte bizim için çalışan belediyeler istiyoruz” denildi.

‘İnsanca yaşayabilmemiz için sorumlular üzerine düşeni yapsın’

“Bu sefer lafı fazla uzatmayacağız. Yerel yönetimlerin elindeki imkânları anlatacağız, şimdiye kadar yaptıklarını ve yapmadıklarını sorgulayacağız. ‘İnsanca yaşayabilmemiz için sorumlular üzerine düşeni yapsın’, diyeceğiz” ifadelerine yer verilen açıklamada ayrıca şunlar aktarıldı:

“Belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine görevlerini ve sorumluluklarını hatırlatacağız. Yaşadığımız alanlarda sorumluluk alacak, yerel yönetimleri katılımcı hale getirerek bizlere alan açılmasını sağlayacağız. Vergilerimizle aldığımız hizmetleri değerlendirecek, alamadıklarımızın da hesabını soracağız, daha iyisini talep edeceğiz, adaylardan eşitlik için sözler alacağız. Tüm bunları yaparken LGBTİ+’lar olarak birbirimize umut, beraber yol yürüdüğümüz tüm toplumsal gruplara güç olacağız.”

‘Muhalefete sesleniyoruz: Sokaklarda nefes alabilmemiz için gerekli çözümler sizin elinizde’

Açıklamada ek olarak iktidarın yarattığı sıkışmışlık ortamından şikayet eden tüm muhalefet partilerine ve adaylarına da seslenildi:

“Yaşadığımız sokaklarda nefes alabilmek için çözümler sizin elinizde. Şikayet etmeyi, sızlanmayı, bahane üretmeyi bırakıp; kendi kapınızın önünü süpürmeye başlama zamanı. Şu an tam da yerel yönetimlerin sahip olduğu imkânlarla demokrasi ve insan haklarını geliştirmek, her bir yurttaşa eşit hizmet götürmek için çalışma zamanı.”

You may also like

Comments

Comments are closed.