Hafta SonuHaftasonuKültür-SanatManşet

Sound Ports İstanbul 2019’un ‘Yaratıcı Buluşmalar’ programı 8 Kasım’da başlıyor

0

2016 yılından bu yana bağımsız müzik seçkisiyle küresel sesleri, müzikal sınır geçişlerini ve yaratıcı düşünceyi şehrin festivali olarak kutlayan Sound Ports Istanbul“Kendine Has”ın desteğiyle bu yıl 8 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde Kadıköy’ün çeşitli mekânlarına yayılacak.

Sound Ports Istanbul’un müzik ve kültür üzerine derinleşmeye fırsat tanıyan “Yaratıcı Buluşmalar” başlığı, festivalin 2019 edisyonunda “Kozmik Birliktelik” temasıyla gerçekleşecek. 

“Yaratıcı Buluşmalar”ın ilk performansı, 9 Kasım Cumartesi günü Moda Sahnesi’nde, 10 Kasım Pazar günü Arkaoda’da gerçekleştirilecek. Buluşmalar, kKültür ve sanat profesyonelleri, yerli ve yabancı sanatçıları ve sanatçı kolektiflerinin katılımcılarla bir araya getirecek.

“Yaratıcı Buluşmalar”, 9 Kasım Cumartesi günü kültür.limited kurucusu Emre Erbirer moderatörlüğünde ve Birce Altay, Dilan Beyhan ve Recep Tuna’nın konuşmacı olarak katılacağı “Kültür Sektöründe Destek Mekanizmaları” başlıklı panel ile başlayacak. Gülbaba Music moderatörlüğünde gerçekleşecek “Social Impact of Festivals”; Stephen Budd, Ahmet Uluğ, Harun İzer ve Murat Sezgi‘nin katılımıyla gerçekleşecek. “Anadolu Folk Rock Üzerine Söyleşi” oturumu ise Murat Meriç ile Murat Ertel (BaBa ZuLa), Taner Öngür (Moğollar) ve Kerem Demir (Elektro Hafız) söyleşisiyle tamamlanacak. İnez Piso’nun “Kadıköy’deki Sanat İnisiyatifleri” paneli Poşe, NOKS, Halka Sanat Projesi ve Tasarım Bakkalı katılımıyla yapılacak.

“Yaratıcı Buluşmalar”a paralel olarak 9 Kasım Cumartesi günü, Sound Ports Istanbul kapsamında “Kadıköy Sanat Turu” düzenlenecek. Etkinlikte Kadıköy’de yer alan bağımsız sanat inisiyatifleri, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yer alan Bilgi Güncel Sanat Kulübü’nün kurucusu Sinan Z. Hatipoğlu ile keşfe çıkılacak; Poşe, Noks, Halka Sanat Projesi, Tasarım Bakkalı ve İstanbul Özel Saint Joseph Fransız Lisesi’ndeki beş sergi ve sanatçı konuşmalarını kapsamına alacak.

10 Kasım Pazar günü Arkaoda’ya taşınacak “Yaratıcı Buluşmalar”, Taner Turna’nın moderatör olduğu “60’ların Özgür Yayın Furyasından Bugünün Radyolarına” paneliyle başlayacak. Bir Baba Indie’den Tuğçe Yapıcı ve Cihad Satıroğlu’nun moderasyonuyla “Müziğimi Dinleyiciye Nasıl Ulaştırırım?” paneli; Can Kazaz, Elif Cemal, Ali Çetinkaya, Yaren Avcı ve Uğur Yüksel’i ağırlayacak.

“Yaratıcı Buluşmalar”, oturumların ardından Arkaoda’da gerçekleşecek audio-visual performanslarıyla tamamlanacak. “Pansion Dich” ile Tolga Böyük ve Kıvanç Arkan & Mürsel Güven, “Operation on Dark Matter” ile Matthias Meinharter ve Ali Bozkurt, NOI ve Randomized Issues, Ahmetcan Gökçeer, “Half Fiction” ile Merey ve Hilal Can festival katılımcılarıyla buluşacak.

Sound Ports Istanbul’un görsel dünyasının sahibi olan ressam ve illüstratör Gül Durmayaz Güdücü’nün işlerinden oluşan “Kozmik Bağlantı” sergisi, festival süresince Moda Sahnesi’nde yerini alacak.

 

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.