KadınManşetTürkiye

‘Sonun Özgecan gibi olacak’ tehdidine indirimli hapis ve tahliye

0

Sosyal medyada H.K. adlı kadını “Sonun Özgecan gibi olacak” diyerek tehdit eden Samir Balakıshıyev,  “silahla tehdit” suçundan bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı, tahliyesine karar verildi.

Balakıshıyev, Tiktok adlı sosyal medya uygulamasında canlı yayın yaparken H.K. hakkında “Onu bulup yakacağım. Özgecan Aslan gibi olacak sonu” demişti. Bu sözleri söylerken elinde kılıç bulunan Azerbaycanlı Balakıshıyev, beş yıla kadar hapis istemiyle hâkim karşısına çıktı.

İstanbul 39. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunmasında özür dileyen tutuklu sanık Balakıshıyev, şöyle konuştu: “13 Şubat’ta Tiktok’tan canlı yayın yaparken, ‘Esmer’ isimli bir kişi konuk oldu. Onunla anlaşmalı kurgu düzenledik. İnsanların ilgisini çekip, izleyici kitlesine sahip olmak istedim. Bu sırada canlı yayına Hacer isimli kadın konuk oldu. İstem dışı, anneme hakaret ettiğini duydum. Annemi trafik kazasında kaybetmiştim. Bunun üzerine kendisine şov ve korkutma amaçlı birtakım sözler söyledim.  Bu sözleri söylerken elimde sahte bir kılıç vardı.” 

“Babam kızdı, özür dilerim’

Balakıshıyev, sözkonusu yayından sonra babasının kendisine kızdığını ve kadınla canlı yayın yaparak ondan özür dilediğini söyledi, beraatini talep etti. 

Savcı mütalaasında sanığın sözleriyle “tehdit” suçunu, silahın korkutucu gücü ile işlediğinin anlaşıldığını belirtti ve Balakıshıyev’in ‘silahla tehdit’ suçundan iki ila beş yıl arasında hapisle cezalandırılmasını istedi. Mütalaanın ardından H.K. Şikayetçi olmadığını söyledi. Duruşma sonunda sanık ‘silahla tehdit’ suçundan iki yıl hapse mahkûm edildi. Mahkeme heyeti ‘ilk haksız hareketin kimin tarafından gerçekleştirildiği anlaşılamadığı’ gerekçesiyle cezayı bir yıl üç aya indirdi, sanığın tahliyesine karar verdi.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015’te Mersin‘in Tarsus ilçesinde minibüsle evine giderken Suphi Altındöken, Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken isimli erkekler tarafından işkence edilerek öldürülmüştü. 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.