ManşetTürkiye

[Son Dakika] Şırnak’ta katliam: Savaş uçakları sivilleri vurdu

0

[Güncelleme 09:38]

Sabaha karşı sosyal medya ve bazı internet gazeteleri yoluyla iletilen haberlere göre Şırnak’ta Türk savaş uçaklarının bombalaması sonucu 35 sivili öldürdüğü iddia ediliyor.

Dicle Haber Ajansı’nın geçtiği habere göre Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Ortasu (Roboski) Köyü’nde savaş uçaklarının kaçakçılık yapan köylüleri vurduğu ve onlarca köylünün parçalanarak yaşamını yitirdiği, çok sayıda yaralı olduğu öne sürüldü.

Fırat Haber Ajansı’nın iddiasına göre Irak sınırına yakın bölgede kaçakçılık yapan yaklaşık 50 köylü saat 21.20 sıralarında köye geri dönüşleri sırasında F-16 tipi savaş uçaklarının bombardımanına tutuldu.

Fırat Haber Ajansı’na göre bombardımandan yaralı kurtulan Servet Encü adlı yurttaşın köye gelerek olayı anlattığı ve köylülerin olay yerine gittiği belirtildi. Encü köylülere, “Geri döndüğümüz sırada jetler bizi bombardımana tuttu. Bombardıman sırasında acı bir koku etrafı sardı. Birden insanlar yanarak can verdi. 5-6 kişi bombardımandan kaçarak kayalıkların arasına saklandı. Uçaklar orayı da bombaladı. Hepsi kayalıkların altında can verdi” dedi.

Olayın duyulmasının ardından BDP Şırnak İl Başkanı Baki Sondak ile yöneticileri ve belediye ile il genel meclis üyelerinin köye gitti. Köye gidenler arasında yer alan Şırnak İl Genel Meclis Başkan Vekili Erşet Ediş, köylülerin 30’u aşkın ölüden söz ettiğini söyledi.

Roj TV’nin haberine göre BDP Şırnak İl Başkanı 28 cenazeye ulaşıldığını, 3 kişinin sağ kurtulduğunu aktardı. Roj TV yayınında, katliamdan sağ kurtulan köylülerden birinin, köylülerin önce önlerini kesen askerler tarafından bir araya getirildiği ardından da bombardımanın gerçekleştiği yönünde beyanda bulunduğu aktarıldı.

Olayın duyulmasının ardından köye giden BDP’li Şırnak İl Genel Meclis Başkan Vekili Erşet Ediş, cenazelerin kömürleştiğini ve cenazelerle yaralıları almak için 15 ambulansın köye geldiğini aktardı.

BDP milletvekili Hasip Kaplan, 4.12’de twitter üzerinden şöyle yazdı: “21. yüzyılda Şırnak’ta yeni bir Muğlalı olayı yaşanıyor. Medyada TV’lerde tek haber tek altyazı yok. Aldığım haberler korkunç.”

Yine Hasip Kaplan’ın twitter hesabından duyurduğuna göre İçişleri ve Adalet bakanlıklarının telefonları kapalı. Bölgedeki BDP milletvekilleri Şırnak’a gitmek üzere yola çıktı.

Radikal gazetesi 8:58’de fotoğraflı olarak yaptığı haberde “İnsansız Hava Araçları (İHA) ve termal kameralar Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Ortasu Köyü’nün karşısında sınırın Irak tarafında kalabalık bir grubu saptayınca, savaş uçakları havalandı. Saat 23.00 sıralarında başlayan bombardımanda 20’den fazla kişinin öldüğü açıklandı ancak vurulanlar PKK’lılar değil sivillerdi!” diye yazdı.

Resmi kaynaklar henüz bir açıklama yapmadı.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.