İklim KriziManşet

[Son Dakika] Ophelia Kasırgası nedeniyle İrlanda’da acil durum ilan edildi: 1 ölü

0

ABD halen iklim değişikliğinin yol açtığı kasırgaların yaralarını sarmaya çalışırken bu kez İrlanda ve Birleşik Krallık’tan gelen haberler yetkilileri alarma geçirdi.

Kategori 1’de olan ve saatte 130 kilometre hızla İrlanda’ya yaklaşan Ophelia Kasırgası’na önlemler kapsamında İrlanda’da dün ani bir kararla okullar tatil edilerek bugün eğitim ve öğretime ara verildi.

İrlanda Başbakanı acil durum ilan etti: 1 ölü

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ulusal çapta acil durum ilan etti. Önceliklerinin vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğunu belirten Başbakan Varadkar, şiddetli fırtına nedeniyle adanın güneydoğusundaki bir bölgede arabanın üzerine düşen bir ağaç nedeniyle bir kadının hayatını kaybettiğini paylaştı, vatandaşlarından evlerinden ayrılmamalarını istedi.

İrlanda’nın güneyindeki Cork City’s stadyumunun çatısı uçtu

Elektrikler kesildi, eğitime ara verildi, toplu taşıma durdu

Meteoroloji uzmanlarına göre bugün İrlanda’yı vurması beklenen Ophelia Kasırgası öncesinde İrlanda’da 230 bin ev ve işyerinde elektriklerin kesildiği belirtiliyor.

Başkent Dublin olmak üzere ada genelinde tren ve otobüs dahil tüm toplu taşıma durdu. İrlanda hava sahasından yapılan 140’ı aşkın uçuş bu sabah itibariyle iptal edildi.

Yetkililer son 50 yılın en kötü fırtınasıyla karşı karşıya olduklarını söyledi. Son olarak 1961 yılındaki Debbia Kasırgası’nda 11 kişi hayatını kaybetmişti.

Clinton’ın ziyaretine Ophelia engeli 

Kuzey İrlanda’da Belfast’ı ziyarat etmeyi planlayan ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın ziyareti de Ophelia Kasırgası nedeniyle iptal edildi.

 

(Guardian, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.