ManşetTürkiye

[SON DAKİKA] Mahkeme vekillerin tahliye talebini reddetti

0

KCK davasından yargılanan ve Anayasa Mahkemesi’nin ‘uzun tutukluluk’ kararı ardından savcının tahliye edilmeleri yönünde görüş bildirdiği Milletvekilleri ibrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım için bugün toplanan 5. Ağır Ceza Mahkemesi, oy çokluğu ile iki milletvekilinin tahliye talebinin reddedilmesine karar verdi. Mahkeme kararında bir hakim muhalefet şerhi koyarak, tahliye edilmeleri yönünde görüş bildirdi.

Savcıdan üç milletvekili için ‘tutukluluğun devamı’ talebi

Bu arada, KCK davalarından yargılanan tutuklu Van Milletvekili Kemal Aktaş ile Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak için mütalaası istenen savcılık, 3 milletvekilinin tahliye edilmemesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 yıldan fazladır tutuklu olarak yargılanan milletvekilleri Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak için mahkemenin ‘uzun tutukluluk’ süreyi nedeniyle Anayasa Mahkemesi’nin kararı ardından mütalaa istediği savcılık, 3 milletvekilinin tahliye edilmemesi yönünde görüş bildirdi.

Geçen hafta 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülseren Yıldırım için de mahkeme savcılıktan mütalaa istemiş, savcılık da iki milletvekilinin tahliyesi yönünde görüş bildirmişti.

BDP’li vekillere ilişkin karar Amed’de protesto edilecek

BDP’li tutsak vekiller İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım’ın tahliye talebinin 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesi Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde protesto edilecek.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin yargılanan milletvekilleri İbrahim Ayhan ve Gülser Yıldırım’ın tahliye talebini reddetmesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 yıldan fazladır tutuklu olarak yargılanan milletvekilleri Kemal Aktaş, Faysal Sarıyıldız ve Selma Irmak için savcının tahliye edilmemeleri yönünde mütalaa vermesi Amed’de protesto edilecek. BDP’nin çağrısıyla Amedliler saat 15.00’te E Tipi Kapalı Cezaevi önünde olacak.

Özgür Gündem

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.