ManşetTürkiye

Kandil’de beklenen açıklama: PKK 5 Mayıs’ta çekilmeye başlıyor

0

PKK’nın silahlı güçlerini Türkiye sınırları dışına çekeceği, Kandil’de günlerdir beklenen basın toplantısında açıklandı. Kandil’de düzenlenen basın toplantısı ilk silahlı kitlesel eylemini 1984’te yapan PKK, 29 yıl sonra geri çekilme kararını basın mensupları önünde yapıyor. İlk geri çekilme çağrısını Abdullah Öcalan’ın 1999’da Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinden sonra yapan PKK, ikinci ve Türkiye’nin her bölgesindeki silahlı güçlerini kapsayan aşamalı geri çekilme kararını duyurdu. Yapılan açıklamada çekilmenin 5 Mayıs’ta başlayacağı söylendi.

PKK, kademeli geri çekilmenin nasıl olacağını açıkladı. Kendi güzergahlarını kullanacağını belirten PKK yetkilileri, Kuzey Irak’a yerleşeceklerini duyurdu. “Herhangi bir saldırı olursa geri çekilme durdurulacağı ve meşru savunma haklarının kullanılacağı” açıklandı.

Kandil’de yapılan basın açıklamasını KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali ve Kongra Gel Başkanlık Divanı üyesi Hacer Zagros yaptı.

Dünyanın birçok yerinden gelen basın mensuplarının önünde yapılan açıklamada Murat Karayılan, Öcalan’ın Time dergisi tarafından en etkili 100 kişi arasında gösterilmesi karşısındaki memnuniyetini dile getirirken, Öcalan’ın tanıtım yazısını yazan Sinn Fein lideri Garry Adams’a da teşekkür etti.

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.