ManşetTürkiye

Büyük Anadolu Yürüyüşü kervanına engelleme

0

Anadolu’yu Vermeyeceğiz sloganıyla Türkiye’nin 7 bölgesinden başlatılan Büyük Anadolu Yürüyüşü’nün Doğu Akdeniz Kervanı Mersin’in Gülnar beldesinde engellendi.

Bugün sabah 11 sularında Mersin’in Gülnar ilçesinden Mut ilçesine doğru yürüyüş halinde olan kervan, Gülnar’a bağlı Zeyne kasabasına alınmadı.

Kervan sorumlularından Sarıkeçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Yeşil Gazete’ye Ankara’ya doğru yürümekte olan kervanlarının Zeyne belediye başkanı Mehmet Bahar tarafından kasabaya sokulmadığını ve konaklamalarına izin verilmediğini, 16 kişinin bulunduğu gruplarının yağmur altında orman içinde gecelemek zorunda kaldığını anlattı. Develerin de bulunduğu kervanın şu anda büyük zorluklarla geceyi geçirdiğini anlatan Çoban, Zeyne belediyesinin kendilerini neden engellediğini bilmediklerini, jandarmadan da yardım istediklerini ancak onların da yardımcı olmadığını söyledi.

Büyük Anadolu Yürüyüşü’nün Doğu Akdeniz Kervanı Mersin ve Antakya’dan iki kol halinde yürüyüşe başlamış ve yürüyüş kolları önceki gün birleşmişti.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.