ManşetTürkiye

Annesi artık Solin’in yanında

0

KCK davasında tutuklu yargılanan Hanım Onur’un, lösemi hastası kızı 5 yaşındaki Solin’e bakabilmesi için mahkemeden istediği tahliye talebi kabul edildi. Küçük Solin’in gitgide kötüleşen durumu nedeniyle bu tahliye talebi, kamuoyunda da geniş yankı bulmuş, Aile Bakanı Fatma Şahin de konuyla özel olarak ilgilenmişti.

2011 Eylül ayından beri tutuklu bulunan Cizre belediyesi eski başkan yardımcısı Hanım Onur’un tahliyesine ilişkin dilekçe avukatı tarafından Diyarbakır 7’inci Ağır Ceza Mahkemesi ’ne verildi.  Avukat Canan Atabay’ın mahkemeye verdiği dilekçede, Hanım onur’un kızı Solin’in 1 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığı, 8 yaşındaki oğlu Mithat’ın ise epilepsi hastası olduğu belirtildi.  Solin’in, annesi tutuklu olduğu için tedaviye cevap vermediği ve son zamanlarda psikolojik travma nedeniyle davranış bozukluğu yaşadığı belirtilerek, anne Hanım Onur’un hasta çocuklarının yanında bulunması gerektiği belirtilerek tahliyesi talep edildi.

Mahkeme, tahliyeye ilişkin dilekçeyi inceledikten sonra kararını açıkladı. Hanım Onur’un tahliye talebi kabul edildi.

Hanım Onur, 2011 yılında Cizre Kent Meclisi soruşturmasında gözaltına alındıktan sonra KCK /TM’ye üye olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı.

(Agos)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.