DoğaManşet

AKP’li Erol Kaya: Kimse nükleer istemiyor

0

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Erol Kaya, NTV’de “Yeşil Ekran” kapsamında cuma akşamı canlı yayınlanan Yeşil Tartışma programında “Türkiye’de herkes nükleere karşı” ifadesini kullandı.

Kaya, “Su ve Kuraklık” konusunun işlendiği canlı yayında TBMM Çevre Komisyonu Başkanı olarak İstanbul, İzmit, İzmir ve Aliağa gibi bölgelerde yaşayanların enerji konusundaki bakışlarını gözlemleme şansına sahip olduğunu belirterek, “Bakıyorsunuz herkes HES’lere karşı. RES (rüzgar enerji santralleri)’lere de karşılar.  Doğal kaynaklarımız olan kömürlerin termik santrallerde kullanımına da karşı insanlar. Kimse nükleer de istemiyor. Güneş enerjisinde de yıllık 2640 saat güneşlilik durumumuza rağmen bir tane güneş santrali yok. Enerji konusunu nasıl çözeceğiz?” dedi.

Kaya, bu demeciyle Türkiye’de nüfusun önemli bir kısmının nükleer santral yapımına karşı olduğunu gösteren kamuoyu araştırmalarını doğrulr nitelikte bir demeç vermiş oldu.

Program su politikaları, İklim Değişikliği, enerji politikaları gibi konuları Prof. Dr. İlhan Tanılı, Doç. Dr. Ayşe Uyduranoğlu Öktem ve TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül’ün katılımıyla işliyor.

(Yeşil Gazete)

 

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.