ManşetSivil Toplum

Soçi’yi tanıyın !

0

7 Şubatta Rusya’nın karadeniz sahilindeki Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları öncesinde tepkiler büyüyor. No Sochi sloganıyla sochi olimpiyatlarını boykot çağrısında bulunan gruplardan Türkiye Çerkesleri  İstanbul’da yaptıkları eyulemle No Sochi sloganına ilave olarak Know Sochi (Soçi’yi Tanıyın) dediler ve 150 yıl önce Çerkes halkına yapılan soykırıma dikkat çektiler.

beyoğlu no sochiÇerkes STK’larının organize ettiği ‘Soçi’yi Tanıyın’ (Know Sochi) eylemi 2 Şubat Pazar günü İstanbul Rusya Konsolosluğu önünde gerçekleştirildi. İstiklal Caddesi’inde toplanan yüzlerce kişi, Soçi’ye götürülen ‘Olimpiyat Meşalesi’ne atfen taşıdıkları ‘Soykırım Meşalesi’ni Rusya Konsolosluğu’na bıraktı.

İstiklal Caddesi’nde oluşturulan insan koridoru boyunca kültürel kıyafetleri ile ‘Soykırım Meşalesi’ni taşıyan ve Rusya Konsolosluğu’na kadar sessiz bir yürüyüş gerçekleştiren grup meşalenin tesliminden sonra bir bildiri okudu.

Bildiride Putin’in Soçi ve olimpiyatları hoş gösterme çabalarına ve açıklamalarına cevaplar sıralandı. Soçi’nin bir Çerkes şehri olduğu ve Çerkes Soykırımının son durağı olduğu vurgulandı. Barışı simgeleyen olimpiyatların soykırım topraklarında yapılacak olmasının bir çelişki olduğu, meşale gösterisinin de yalandan ibaret olduğu haykırıldı.

(Demokrat Haber – Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.