Uncategorized

10 Şubat 2014

0

İngiltere’de sel felaketi

İngiltere’nin Thames Nehri etrafında ve özellikle de Somerset civarında yaşanan sel baskınları, İngiltere’nin gündeminde. Sele hazırlıksız yakalanan ülkede sorumlu olarak “Çevre Ajansı”nın başındaki Lord Chris Smith’in gösterenler var. Thames Nehri’nin önündeki bariyerlerin zamanında kapatılmasının ise Londra’nın önemli bir kısmını sular altında bırakabilecek daha büyük bir seli engellediği belirtiliyor.

Tayland’da çeltik üreticileri sokakta!

Tayland’da hükümetin geçici karargahı önünde toplanan 1000 kadar çeltik (pirinç) üreticisi köylü, devletin söz verdiği alım desteklerini gerçekleştirmemesini protesto etti. Ülkede uzun süredir devam eden siyasi buhranın, çiftçilerin sokağa çıkmasıyla ağırlaşacağı tahmin ediliyor.

İran, nükleerde işbirliğine hazır

Birleşmiş Milletler Nükleer Ajansı’ndan yapılan açıklamaya göre, İranlı yetkililer nükleer silah ürettikleri konusundaki kuşkuları gidermek için işbirliğine hazır oldukları mesajını iletti.

Cenevre 2’de iktidar-muhalefet görüşmeleri yeniden başlıyor

Suriye’de iktidar ile muhalefet güçleri arasında yeni bir uzlaşma görüşmeleri, bugün Cenevre’de başlıyor. Birleşmiş Milletler arabulucularından Lakhdar Brahimi’nin taraflarla ayrı ayrı gerçekleştireceği süreçte genel izlenim kötümser.

“Göçmenlere kota”, İsviçre’nin AB ile arasını bozdu

İsviçre’nin dün referandumda oylayarak kabul ettiği “Avrupa Birliği’nden göçmen” kotası, AB ile İsviçre arasındaki ilişkilerde krize yol açtı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, referandumdan çıkan sonucun “İsviçre’nin kendi kabuğuna çekilmek istediği” anlamına geldiğini belirterek Avrupa Birliği’nin de İsviçre’yle olan ilişkilerini gözden geçireceğini belirtti.

Kongolu SavaşBeyi hakim karşısında

Kongolu SavaşBeyi Bosco Ntaganda, The Hague’daki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz yıl Rwanda’da ABD büyükelçiliğine teslim olan Ntaganda, tecavüz ve cinayetten çocuk askerler kullanmaya kadar bir çok suçlamayla karşı karşıya.

Soçi Olimpiyatları’nda 3. gün başladı

Soçi’de düzenlenen 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’nda bugün 3. gün. 19. yy’da Soçi’de yaşanan Çerkes kıyımının protestoları, Rusya’da yürürlüğe giren eşcinsel karşıtı kanuni düzenlemeler ve Soçi’deki tesislerin hazır olmadığına dair sosyal medyada yayılan görsellerin gölgeesinde düzenlenen oyunlarda, önümüzdeki günlerde 20 dereceye kadar çıkacağı tahmin edilen hava sıcaklığı da endişe yaratıyor.

(Yeşil Gazete)

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.