DünyaManşet

Soçi’de yetkililer Kış Olimpiyatları için hayvanları öldürecek bir şirket kiraladı

0

7 Şubat’ta başlayacak Soçi kış olimpiyatlarına farklı kesimlerden tepkiler devam ederken, hayvan haklarıyla ilgili skandal bir haber geldi. Özel bir şirket, “olabildiğince fazla” sokak köpeğini öldürmekle görevlendirilmiş.

sochi-dogs-chilling

Olimpiyatların ülkede yapılacağının açıklanmasının ardından yetkililer iki binden fazla kedi ve köpeğin 2013-2015 arasında“imha edileceğini” açıklamıştı. Hayvan hakları savunucuları geceleri sokaklarda köpeklerin öldürüldüğünü filme çekmiş ve yayınlamıştı.

Basia İmha Servisleri adlı şirketin başkanı Alexei Sorokin, ABC News’e yaptığı açıklamada şehir yetkilileri tarafından işe alındığını söyledi. “Olimpiyat oyunları sırasında bir kayakçı saatte 130 km hızla yol alırken piste başı boş bir köpeğin çıktığını düşünün! Böyle bir olay sporcunun da köpeğin de ölmesine neden olacaktır. Sokakların başıboş köpeklerden temizlenmesi gerekiyor. Bu onları uyutmak anlamına gelse bile ” dedi. Sokak hayvanlarını “biyolojik atık” olarak tanımlayan Sorokin, yaptıklarının kamu hizmeti olduğunu iddia etti.

Hayvanlar için ucuz barınak kampanyası

Rusya’da köpek saldırıları sıklıkla rapor ediliyor. Evcil hayvan olarak evlere alınan, sonra bakımı pahalı geldiği için sokağa bırakılan köpeklerin sayısında artış var. Bu hayvanların çoğu “köpek avcıları” denen insanlar tarafından zehirleniyor, bıçaklanıyor ve ölümüne dövülüyor.

Hayvan hakları savunucuları, köpekleri “insani” yollarla sokaktan ayırmak için ucuz barınak yapımı konusunda bir kampanya başlatmış durumda.

(Independent/Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.