Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiEkolojiManşet

Siyasi partiler, STK’lar, sendikalar ve Muğlalılar pazar günü Akbelen’de buluşuyor

0

Muğla‘nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı‘nın bir kısmının izinsiz ve Anayasa’ya aykırı bir şekilde katledilmesinin ardından İkizköylüler ve ekoloji savunucuları ormanın ve köyün kömür madenine dönüştürülmesinin önüne geçmek ve yeniden ağaçlandırılmasını sağlamak üzere mücadeleye devam ediyor.

İkizköylüler, Limak Holding ve IC Holding ortak iştiraki YK Enerji‘ye ait kömür madeni sahasının genişletilmesine karşı verdikleri mücadele kapsamında 6 Ağustos Pazar günü Akbelen’de bir dayanışma etkinliği düzenleneceğini bildirdi.

Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, çevre örgütleri, Milaslılar, Bodrumlular, Muğlalılar başta olmak üzere tüm ekoloji savunucularına yapılan çağrıda, İkizköy Çevre Komitesi, şunları kaydetti:

“Dört yıldır ısrarla koruduğumuz, savunduğumuz Akbelen Ormanı’ndan, köyümüzden, topraklarımızdan vazgeçmiyoruz. 24 Temmuz’da başlayan hukuksuz kesim faaliyetini durdurmak için defalarca girişimde bulunduk. Kolluk güçlerinin orantısız şiddetine maruz kaldık. Yine de vazgeçmedik. Nöbetimize de mücadelemize de devam ediyoruz.

6 Ağustos Pazar günü saat 14:00’da Akbelen nöbet alanında tüm gücümüzle, haklılığımızla buluşacağız. Bir kömür madeni için yaşadığımız haksız, hukuksuz, adaletsiz süreci kabul etmiyoruz. Biz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz!

Tüm siyasi parti temsilcilerini, yetkililerini ve örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını, milletvekillerini, sendikaları, demokratik kitle örgütlerini, çevre örgütlerini, Milaslıları, Bodrumluları, Muğlalıları ve bize destek olmak isteyen tüm yurttaşları 8 Ağustos Pazar günü yanımızda görmek istiyoruz!

Akbelen’e sahip çık, ülkemizin geleceğini birlikte kazanalım!”

You may also like

Comments

Comments are closed.