Siyanürle altın ayrıştırılan bölgenin yakınında ağaçlar kesiliyor

Ordu Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Eren Atasoy, Seylik Dağı’ndaki ağaç kesimine dair şüphelerinin olduğunu söyledi.

Fatsa ile Ünye arasında siyanürle altın ayrıştırması yapan işletmenin yakınında bulunan Seylik Dağı’ndaki ağaç kesimi hakkında kuşkularının olduğunu söyleyen Ordu Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Eren Atasoy, “Kendi köyümün yakınında olan bu ağaç kesimi için Ünye Orman İşletmesi görevlileriyle görüştüm. Kesimle ilgili gerekçeleri bana pek de inandırıcı gelmedi. Ünye Orman İşletmesi, Erenyurt Seylik Dağı’nda bir haftadır ‘kanser ve mantar hastalığı gerekçesiyle kesim yapıyor. Kesim yapılan yerde yaptığımız inceleme sonucu genç, düzgün ve sağlam ağaçların kesildiğini gördük” dedi.

Atasoy yaptığı açıklamada, “Koruma adına kesim yapılarak orman yok ediliyor. Bu ormanda genel olarak kestane ağaçlarının olduğunu biliyoruz” dedi. Kesimle ilgili kuşkularının olduğunu söyleyen Eren Atasoy, “Hastalığın nedeni, 20 yıl önce orman üzerinden geçirilen yüksek gerilim hatlarının ilgisi var mı? 1990’lı yıllarda Seylik Dağı’na vurulan sondajın etkisi var mı? Seylik Dağı’nın arka yüzünde işletilen siyanürle altın ayrıştırması işletmesinin zararı var mı? Orman kesimi konusundaki kuşkular bir an önce giderilmelidir” dedi.

(Evrensel)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR