İklim KriziManşetTürkiye

Sivas’a su sağlayan baraj kurudu: 54 kilometreden su taşınacak

0

Kuraklık nedeniyle Sivas’ın içme suyunu karşılayan 4 Eylül Barajı’nda su seviyesi düştü.

Kentin su ihtiyacı için, Devlet Su İşleri (DSİ) ve Sivas Belediyesi, kent merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan Hafik ilçesi sınırlarındaki Pusat Özen Barajı‘ndan su aktarımı için isale hattı planlandı.

Öte yandan takviye su getirilmesi planlanan Pusat Özen Barajı’nda da su seviyesi düşük.

Şehrin son günlerde en önemli gündeminin içme suyu sıkıntısı olduğunu belirten Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, adeta zamanla yarıştıklarını söyledi:

“Barajda su, bitti denecek kadar az. Yaklaşık 15-20 günlük bir su var. Tavra Deresi ve barajdan alınan suyla şehrin su ihtiyacını karşılıyoruz. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen çalışma Bölge Müdürlüğü kontrolünde yürütülüyor ama bizim ekiplerimiz de tüm çalışma saatlerinde sahada gerekli yardımda bulunmaya gayret ediyor. Müteahhit firmanın da bizim de amacımız planlı su kesintisine gerek kalmadan bağlantıyı sağlamak.”

Bilgin, bu süreci su kesintisi olmadan atlatmayı düşündüklerini ancak planlı bir su kesintisi yapılması gerekirse kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşacaklarını belirtti.

“Pusat Barajı’nda bir sorun görünmüyor ama bu uzun vadede de sorun olmayacağı anlamına gelmiyor” diyen Bilgin şöyle devam etti:

“Geçen yıl barajdaki su seviyesi doluluk oranı yüzde 90 seviyesine kadar gelmişti. Bu dönem de yağış durumuna göre yükselecektir. Sadece Sivas merkez değil, uzun vadede bölgemizin içme suyu konusunda sıkıntı yaşamaması için yeni projeleri devreye alacağız. Şimdilik kısa vadede Pusat Barajı’ndan gelecek suyla ilimizin su sıkıntısını çözeceğiz.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.