İklim KriziManşetTürkiye

Şırnak’ta sel felaketi: Eğitime ara verildi

0
ŞIRNAK

Şırnak‘ın Cizre ilçesini etkisi altına alan şiddetli yağışların ardından Cizre başta olmak üzere, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde eğitime bir gün süreyle ara verilmesine neden olan olumsuz hava koşulları, bölge sakinlerini zor durumda bıraktı.

Şırnak

Şırnak’ı etkileyen şiddetli yağışlar, Cizre ilçesinde caddeleri ve sokakları sular altında bıraktı. Rögarların taşması sonucu biriken sular, yaya ve sürücüler için zorlu anlara sebep oldu. Bu sırada, sel sularına kapılan bir kişi, önce kendi imkanlarıyla kurtuldu. Ancak, peşinden gelen başka bir kişiyi kurtarmak isterken yine sulara kapıldı. Görüntüler, can pazarının yaşandığı anları yansıtırken, iki kişinin de sonunda kendi çabalarıyla sel sularından kurtulduğu bilgisi paylaşıldı.

İlçede yaşanan sel felaketi sonucu yaklaşık altmış ev ve araç hasar gördü. Belediye ekipleri, zarar gören bölgelerde temizlik çalışmalarına başladı. İtfaiye ekipleri ve çevre sakinleri, sular altında kalan evlerde mahsur kalanları kurtarmak için seferber oldu.

Şırnak

Şırnak Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Cizre, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde olumsuz hava koşulları sebebiyle eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Aynı zamanda, engelli ve hamile kamu çalışanları için idari izin kararı alındı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.