ManşetYerel

Şırnak’ta çiftçilerden elektrik isyanı

0

DEDAŞ’ın sayaç okuması yapmadan Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki arazi miktarına göre elektrik borcu çıkarmasını protesto etmek için çiftiler traktörlerle Silopi-Habur yolunu ulaşıma kapattı.

ciftcilerin_yol_kapama_eylemi_sona_erdi_h19227

Şırnak’ın Silopi ilçesinde çiftçiler, kendilerine DEDAŞ’ın sayaç okuması yapmadan Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki arazi miktarına göre elektrik borcu çıkarması ve bakanlar kurulu kararıyla destekleme primlerine el konulmasını protesto etmek için Silopi-Habur karayolunda eylem yaptı. Sabah erken saatlerinde traktörlerle köylerden ilçeye gelen yüzlerce çiftçi, tarihi İpekyolu’nu trafiğe kapattı.

İpekyolu üzerinde yaklaşık 2 saat süren yol kapatma eyleminde, karayolunda araç kuyruğu oluştu. Yol kapatma eylemi sırasında bölgeye çok sayıda polis ve akrep tipi zırhlı araçlar sevk edildi. Eylem yapan çiftçilere BDP yöneticileri de destek verdi.

Emniyet yetkililerinin yolun açılması için çiftçilerle yaptığı görüşmeler sırasında polis ve çiftiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerin ardından yolu trafiğe açan çiftçiler, yetkililerin gelmemesi üzerine bu duruma tepki göstererek İpekyolu’nda 2 ayrı noktada tekrar yolu çift yönlü trafiğe kapattı. DEDAŞ binası önünde toplanan çiftçilerle İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Zeki Sezer’le yaptıkları görüşmeler üzerine yol tekrar trafiğe açıldı. Bir grup çiftçi İlçe Kaymakamı Suat Demirci ile elektrik sorunlarına ilişkin görüşme gerçekleştirdi. Çiftçi temsilcileri, Demirci’ye sorunlarının çözülmesini iletti.

(DİHA)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.