ManşetTürkiye

Şırnak’ta Bir Kürt Çocuğu Daha Vuruldu

0

Şırnak ile Cizre arasında bulunan İkizce Köyü’ndeki İkizce Jandarma Taburu’na dışarıdan bir şeyler alması için çağrılan 12 yaşındaki Ahmet Acar bir askerin tüfeğinden çıkan bir kurşunla vurularak ağır yaralandı.

Şırnak’ın Kumçatı (Dêrgulê) Beldesi’nde 14 yaşında bir çocuk askerler tarafından silahla vuruldu. Ağır yaralanan çocuk hastaneye kaldırıldı. Ameliyata alınan Açar’ın hayati tehlikesi sürüyor. Tabur komutanı ‘benim askerim vurmadı’ iddiasında bulunurken, Cumhuriyet Savcısı, olay yerinde bulunan askerin bir mermisinin eksik olduğunu tespit etti. DHA ise olayın askerin çocukla şakalaşması’ sonucu gerçekleştiğini ileri sürerek, saldırının kaza ile gerçekleştiğini bilgisini duyurdu. İddiaya göre İkizce Jandarma Taburu’nda görevli olan ve henüz adı açıklanmayan bir asker, Ahmet Acar’ı yanına çağırarak, para verip, dışardan bir şeyler aldırmak istedi. Asker ile Ahmet Acar şakalaşmaya başladı. Bu sırada askerin elindeki tüfek kazaen ateş aldığı ve Ahmet Acar göğsünden vuruldu. Ağır yaralanan Ahmet Acar, askeri yetkililer tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, çocuğun yakınları taburun önünde toplandı. Kısa süren gerginlikten sonra olayın kaza sonucu yaşandığının anlatılması üzerine toplananlar sakinleşti.

Göğsünden yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Devlet Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapılan Ahmet Acar’ın helikopterle Diyarbakır’a kaldırılacağı belirtildi. Olayla ilgili askeri yetkililer soruşturma başlattı.

Kazaymış değilmiş ne önemi var, sonuçta askerler bir çocuğu daha öldümüş.

Kızıltepe’de 13 kurşunla öldürülen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz ve babası Ahmet Kaymaz’ın 6. ölüm yıl dönümünde yaşanan bu olaydan sonra kamuoyunda ne gibi tepkilerin geleceği merakla beklenirken, bilgisine başvurduğumuz Yeşiller Partisi Barış Ağacı grubu sözcüsü Savaş Çömlek şu görüşleri dile getirdi: “Militarizm dünyanın her yerinde insanları da öldürür, yaşadığımız gezegeni cehenneme de çevirir. Bir yerde silah varsa şu ya da bu sebepten olur ama öldürür. En çok üniformalılar öldürür en çok da çocuklara kıyarlar… Kazaymış değilmiş ne önemi var sonuçta askerler bir çocuğu daha öldürmüş.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.