ManşetDünyaHayvan Hakları

Sirkten terk edilip 15 yıl tren istasyonunda yaşayan dört kaplan kurtarıldı: İlk kez toprağa bastılar

0

Arjantin‘in San Luis eyaletinde bir tren vagonunda 15 yılı aşkın bir süre mahsur kalan dört Bengal kaplanı, Four Paws International tarafından kurtarılarak Güney Afrika‘da vahşi hayvan bakım evi LIONSROCK Big Cat Sanctuary‘ye götürüldü.

2007’de bir sirk, şimdi 18 yaşında olan erkek ve 15 yaşında olan dişi kaplanı geçici olarak terk ederek yerel bir çiftçiye bıraktı ve bir daha geri dönmedi. Bugüne kadar iki yavruyla dört kişilik bir aile olan kaplanlar, kurtarılana kadar hayatlarını bir tren vagonunda geçirdi. Yetkililer bu korkunç durumun 2021’de farkına vardı ve hayvanların yerini değiştirmek için çözümler aramaya başladı.

Four Paws‘ın veteriner ve vahşi yaşam uzmanları, Sandro, Mafalda, Messi ve Gustavo isimli kaplanları hazırlamak için haftalarca sahada çalıştı ve transferin güvenli ve pürüzsüz olması için hazırlandı. Sonunda dördü de 70 saatlik bir yolculuğun ardından Güney Afrika’ya ulaştı ve yeni hayatlarına başladı.

Kurtarma görevine öncülük eden Four Paws veterineri Dr. Amir Khalil, “Bu kaplanlar patilerinin altında hiçbir zaman çimen veya toprak hissetmediler. Üstlerinde ilk defa metal çubuklar ve bir çatı değil, gökyüzünü görebiliyorlar” dedi.

Mafalda’nın nakliye sandığını terk edip çevreye ayak basması zaman alsa da Sandro, Messi ve Gustavo hemen yeni çevreyi keşfetmeye başladılar.

Khalil, “Tamamen yeni bir çevrede olmak onlar için çok zor ama hayvanlar daha iyi yaşam koşullarına hızla uyum sağlıyor. Zaten meraklıydılar, tanıdık olmayan bu zeminde dikkatli ilk adımları attılar. Dört kaplanı da Güney Afrika’ya sağ salim getirdiğimiz için gurur duyuyorum” dedi.

Khalil, kaplanların alınabilecekleri doğal ortam için görüşmeler yapılacağını ama bu çevreye alışıp sakinleşmek için zamana ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Kaplanlar şu an bakımevinde çitlerle çevrili bir doğal alanda yaşıyor. Güney Afrika’daki bu bakımevi aslanlar, leoparlar, kaplanlar ve çitalar dahil 90’dan fazla kurtarılmış büyük kediye ev sağlayan bir Four Paws projesi.

Hayvanlar hayvanat bahçelerinden, sirklerden ve özel sahiplerden geliyor ve birçoğu ihmal ve kötü muameleye maruz kalmış.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.