EnerjiManşet

Sinop Belediye Başkanı’ndan nükleer santral açıklaması: Daha az kişi ölsün diye seçildik

0

Mersin Akkuyu’da Rusya tarafından yapımına başlanan nükleer santralin ilk etabı planlanana göre 2023’te devreye girecek.

İkinci nükleer santralin Sinop’a, üçüncünün ise Trakya’ya kurulması planlanıyor.

Saygı Öztürk Sözcü’de çıkan yazısında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül’ün açıklamalarına yer verdi. Ergül, bölgeye kurulması planlanan nükleer santralle ilgili,“Patlama olursa daha az kişi ölsün diye Sinop seçildi” dedi ve nihai karar için referandum yapılmasını önerdi.

Başkan Baki Ergül, “Sinop’ta nükleer santrali Japonya yapacak. Japonya’nın enerjisinin yüzde 26’sı nükleer santrallerden elde ediliyor. 46 santral var. Bunların kapatılıp kapatılmaması konusunda referanduma gidilecek. Bizde de yapılmadan, nükleer santral yapılıp yapılmaması konusunda referandum gerçekleştirilsin. Nükleer santrali illa ki yurdun cennet köşesine, deniz kenarına yapmak zorunda değilsiniz” dedi.

“Karadeniz’de hemen her evde bir kanser hastası var”

Sinop’un yüzde 60’ının orman olduğunu aktaran Ergül, şöyle devam etti:

“Nükleer santralin Sinop’ta yapılmak istenmesinin tek nedeni Türkiye’de kilometre kareye 90 kişi düşerken, Sinop’ta ise bu oran 30’dur. Eğer, nükleer santralde bir patlama yaşanırsa daha az insan ölsün düşüncesiyle Sinop seçildi. Gelişmekte olan turizm de bitecek. Santralin yapılacağı İnceburun, Türkiye’nin en kuzeyi olması, deniz fenerinin bulunması nedeniyle de gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer. Yolun bir tarafında kesilmiş ormanlar, bir tarafında ise kesilecek ormanları insanlar gördükçe, kahroluyor.”

“Çernobil”i hatırlatan başkan, Karadeniz’de her evde bir kanser hastası olduğunu şu sözlerle iddia etti:

“İddia ediyorum: Karadeniz’de hemen her evde bir kanser hastası var. Hopa’dan, İğneada’ya kadar her tarafta araştırma yapılsın. Görülecektir ki her evde kanser hastası var. Bunlar birden olmuyor. Sinop il merkezine 14 kilometre uzaklıkta yapılacak olan nükleer santrale, Sinop olarak ‘hayır, hayır, hayır’ diye haykırıyoruz.”

OHAL yasağı Çernobil anmasını engelleyemedi: Sinop’tan yine nükleere hayır!

Sokak yine korkuttu: Sinop’ta Çernobil Mitingi 32.yılında ilk kez yasak!

Sinop NGS için kesenin ağzı daraldı, Itochu çekiliyor!

“Sinop NGS, halka Sinop’u terk ettirme projesidir!”

CHP’den, ‘Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerini iptal edeceğiz’ vaadi

 

(Sözcü)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.