Spor

Şimdi değil finalde: Türkiye 58 – ABD 89

0

Özellikle ilk periyotta oldukça iyi bir dış şut performansı ortaya koyarak, çizginin gerisinden 4/7 isabetle oynayan Türkiye, ribaundlarda sıkıntı yaşadığı rakibi karşısında çeyreği üç sayı, 19-16 geride geçti.

İkinci çeyreğe, sert savunma yapan ABD karşısında; organizasyon konusunda sıkıntılar çekerek başlayan Milli Takım, rakibinin özellikle Sue Bird ile üst üste bulduğu üçlükler sonrası farkı açmasına engel olamadı.

Devrenin bitimine 1:46 kala, 37-26 Birleşik Devletler üstünlüğü varken mola alan Ceyhun Yıldızoğlu, takımı toparlamaya çalışsa da; milli takım boyalı alanda sıkıntı yaşamaya devam etti. Erken üç faule ulaşan Nevriye Yılmaz’dan kötü haber alan Türkiye, ilk yarıyı 41-26 geride kapattı

Öte yandan, son şampiyon Miami Heat’in süperstarı Lebron James ve bu yılki Draft’in 1 numarası Anthony Davis de Türkiye-Amerika maçını seyredenler arasındaydı.

Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinin başında ise kademeli olarak farkı eriten bir Milli Takım vardı. İlk periyoda benzer bir oyun ortaya koyan milli takım, altı dakikada rakibine sadece beş sayı izni vererek durumu 46-40’a getirdi. Bu dakikadan sonra Angel McCoughrtry’nin yarattığı eşleşme avantajına karşılık veremeyen basketbolcularımız, Birsel Vardarlı’nın skorer oyunuyla ayakta kalmaya çalışsa da; çeyreği 16 sayıyla 63-47 geride kapattı.

Maçın final periyodunda da boyalı alandan skor üretmekte güçlük çeken milli takım, Angel McCoughrty’ye çare bulamadı. Dış şutlar girmedikçe oyunda var olamayan Türkiye, farkı iyice açan Birleşik Devletler’e 89-58 kaybetti ve gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

ABD’de Angel McCoughtry 18 sayı 7 ribaund ile galibiyette önemli rol üstlenirken, geçen sezon Galatasaray forması giyen Tina Charles 16 sayı ve 7 ribaund kaydetti. Galatasaray’ın yeni transferi Lindsay Whelan ise 14 sayı 7 ribaund ile oynadı.

Türkiye’de Birsel Vardarlı’nın 11 sayı 5 ribaundluk katkısı mağlubiyeti engellemek için yeterli olmazken, Kuanitra Hollingsvorth 11 sayı 8 ribaund ile mücadele etti.

Türkiye, gruptaki dördüncü maçını Cuma günü TSİ 18:45’te Çin ile oynayacak.

(Eurosport)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.