ManşetTürkiye

Silopi’de devlet terörü: 3 ölü

0

Şırnak’ın Silopi ilçesindeki Başak, Barbaros ve Zap mahallelerinde hendek kapatma çalışmaları sırasında güvenlik güçleriyle, hendeğin kapatılmasına engel olmak isteyenler arasında çatışma çıktı. Çıkan olaylarda 3 kişi hayatını kaybetti.  Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, çatışmada üç kişinin öldüğünü, 10’a yakın kişinin yaralandığını söyledi. DİHA, hayatını kaybeden vatandaşlardan ikisinin 58 yaşındaki Hamdin Ulaş ile 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa  olduğunu yazdı.

53

Evrensel Gazetesi’nden Faruk Ayyıldız‘ın haberine göre konuşan Aydemir, “İtfaiye araçlarını yolladık ama engel oldular, itfaiye araçlarına da ateş açıldı” dedi.

3 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Aydemir, ambulansların çatışma alanına sokulmadığını söyledi.  Aydemir, “Keskin nişancılar var, dışarı çıkana ateş açılıyor. Vekiller ile birlikte çatışmaların olduğu mahallelere girmeye çalışıyoruz ama ulaşamadık, çatışmaların olduğu mahallelere yakın bir yerde bekliyoruz” diye konuştu.

Çatışma bölgesinde  bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, şunları kaydetti: “Mahalle polis kuşatmasındadır. Polis ablukası kaldırılmalıdır. Halk sokaklarda, biz de yanlarındayız. Sivil katliam göze alınarak yapılıyor. Valilikle görüştük. Sivil insanların yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu söyledik. Yaralıların alınması için polis şiddetinin ve ablukasının kaldırılması gerekiyor. Şuan mahallenin bir sokağındayız. Tüm sokaklarına gidilemiyor. Başka yaralıların da olduğu ve polis ablukasından kaynaklı kendilerine ulaşılmadığı haberlerini alıyoruz. Yaralanları halk kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırıyor. Hastanede bile polis şiddeti durmuyor. Yaralıları taşıyan araçlar da polis tarafından taranıyor. Şuan olanlar yeni bir konseptin parçasıdır. 90’lıları aşan konseptır. Halka yönelik bir vahşettir.”

 

(Evrensel, DİHA, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.